Acasă ADMINISTRATIV Probleme GRAVE la Cluj. Cinci sate din Chinteni lăsate fără apă potabilă....

Probleme GRAVE la Cluj. Cinci sate din Chinteni lăsate fără apă potabilă. Conducta principală nu mai face față

0

Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Cluj s-a întrunit, marți în ședință, pentru a decide ce măsuri trebuie luate, după ce cinci sate din comuna Chinteni au rămas fără apă potabilă.

Urmare a procesului verbal nr. 7574 din 24.06.2022, întocmit de către Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Chinteni. În cadrul Hotărârii CJSU nr. 99 din 28.06.2022, se constată lipsa apei potabile pe rețeaua de alimentare a comunei Chinteni (localitățile Chinteni, Deușu, Vechea, Sânmartin, Măcicașu) și s-a dispus următoarele măsuri:

  • Primăria și Comitetul Local pentru Situații de Urgență ale comunei Chinteni, în colaborare directă cu Compania de Apă Someș S.A., vor pune în practică, în regim de urgență și cu respectarea întocmai a prevederilor legale actuale în materie, măsurile și acțiunile stabilite în procesul verbal de constatare.
  • Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Chinteni va informa în permanență situația din teren, respectiv stadiul graficului de realizare a măsurilor stabilite cu scopul de a asigura sprijinul instituțional necesar și legal, astfel încât situația semnalată să nu pună în pericol comunitățile locale din zonă din cauza lipsei apei potabile”, a informat Prefectura Cluj.

Reteaua din Chinteni este subdimensionată

Situație de criză legată de apa potabilă a fost anunțată încă de săptămâna trecută, după ce conducta nu mai face față numărului mare de consumatori.

Astfel, Compania de Apă Someș S.A. a anunţat că legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decât pentru satisfacerea nevoilor strict casnice şi a adresat un apel insistent concetățenilor să nu mai utilizeze apa potabilă pentru scopuri agricole, de grădinărit sau zootehnie, utilizând pe cât posibil apa din alte surse (fântâni, puțuri, izvoare, apă de ploaie colectată etc).

Primarul din Chinteni, Lucia Magdalena Suciu, i-a informat în 20 iunie pe locuitorii comunei că riscă să rămână fără apă potabilă dacă nu ţin cont de îndrumarea autorităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.