Procurorii clujeni au clasat dosarul ”Șparanghelul”. Ciceo de la Aeroportul Cluj nu este vinovat! Alin Tișe suferă cumplit!

Posted by

Procurorii de la parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj care au anchetat celebrul dosar ”Șparanghelul”, denumire primită generic de la faptul că peste 2.000 de persoane au venit la Cluj, într-o singură zi, în timpul stării de urgență, pentru a merge la muncă în agricultură în Germania. Motivul invocat de procurorii clujeni este că fapta nu există sau nu este sancționată de legea penală.

”La data de 09.04.2020 Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 Cod penal, reținând în esență că, în cursul aceleiași zile, începând cu ora 07.00, în parcarea Aeroportului Internațional Avram iancu Cluj s-a creat o aglomerare de persoane provenind din toate zonele țării, inclusiv din cele cu focare de infecție COVID-19, persoane care doreau să plece la muncă în Germania cu mai multe curse charter”, se arată în preambulul ordonanței de clasare.

”În fapt, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că nici una din cele 1962 de persoane care la data de 09.04.2020 s-au aflat în incinta aeroportului și s-au îmbarcat în curse charter spre Germania, nu a fost spitalizată sau plasată în carantină definită de art. 352 alin. 9. Cod penal. În consecință nu se poate reține că aceste persoane ar fi încălcat măsurile de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, astfel că este împiedicată punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 Cod Penal, deoarece fapta sesizată nu există, fiind aplicabile prev. art. 16 alin. 1 lit. a C. pr. Pen. De asemenea, în urma materialului probator administrat s-a constatat că nerespectarea, la data de 09.04.2020 în incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj, a măsurilor de distanțare fizică prevăzute de art. 3 alin 1 din Ordonanța Militară nr. 1/2020 și de art. 7 alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020, nu a avut ca urmare răspândirea infecției cu noul coronavirus și ca urmare este împiedicată punerea în mișcare a acțiunii penale pentru infracțiunile de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, respectiv prev. de art. 352 alin. 2, 4 Cod penal, faptele sesizate nefiind astfel prevăzute de legea penală”, mai arată procurorii clujeni.

În acest context, declarația de la acel moment dată de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe devine una goală de conținut. La acel moment, Tișe îl acuza pe directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, de vrute și nevrute, fiind cunoscută animozitatea dintre cei doi. ”Comportamentul domnului Ciceo este flagrant și în disprețul legii. Încălcarea Ordonanțelor Militare nu are legătura nici cu parcarea și nici cu neparcarea. Trebuie pur și simplu respectate. Punct! Organele abilitate trebuie să se autosesizeze și să-i bage la pușcărie pe cei responsabili. Dacă era vorba despre un politician implicat în câte ilegalități sunt la aeroportul clujean, demult era judecat și condamnat. Acum vede întreaga lume cine și ce se întâmplă la Aeroport, câte ilegalitățile flagrante se întâmpla acolo”, a spus Tișe, la scurt timp după acel episod de pe aeroportul Cluj Napoca.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *