Procurorii clujeni îi apără pe violatorii de copii. Refuză să spună cum au fost racolate minorele de pe internet

Posted by

Zilele trecute, mai exact în data de 6 februarie 2024, Judecătoria Cluj Napoca a dispus arestarea a doi violatori de copii. Procurorii clujeni îi apără pe violatori.

Din primele informații, cei doi bărbați, care nu se cunosc între ei, au racolat de pe internet două fete. Una de 13 ani și alta de 12 ani, după care le-au violat.

Procurorii clujeni îi apără pe violatori
Procurorii clujeni îi apără pe violatori

Cei doi bărbați ar fi intrat în discuții cu cele două minore, prin intermediul unor rețele de socializare.

Psihologii atrag atenția că acest mod de a racola victime, din partea unor persoane certate cu legea, a devenit foarte des întâlnit.

Procurorii clujeni îi apără pe violatorii de copii

Foaia Transilvană a solicitat informații legate de cele două cazuri, aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca.

Redacția noastră a solicitat o scurtă stare de fapt legată de aceste două cazuri. În plus, am mai solicitat să ni se comunice dacă cele două minore, au fost atrase pe internet.

Procurorul Valentin Urițescu, ca la Radio Erevan, ne-a răspuns că nu ne poate pune la dispoziție documente din dosar. Una am solicitat noi, și alta a precizat parchetul.

Revenind la starea de fapt, mai trebuie spus că psihologii de la Protecția Copilului se confruntă mai nou cu victime minore atrase de infractori, prin intermediul rețelelor de socializare.

Metoda ”Lover Boy”

Una dintre metodele cele mai des întâlnite este cunoscută sub numele de ”Lover Boy”. Infractorul atrage o tânără în discuții pe internet, după care o face să se îndrăgostească.

Ulterior, respectiva tânără este obligată să se prostitueze în favoarea așa zisului iubit. Pe rolul instanțelor sunt sute de dosare penale, în care proxeneții sunt judecați pentru astfel de fapte.

De asemenea, psihologii mai spun că metoda a fost rafinată în ultimii ani. Acum, fete tinere sunt atrase de infractori în toată regula, care ulterior le violează.

Cine sunt acuzații. Două fetițe violate, în Cluj

Judecătoria Cluj Napoca a emis două mandate de arestare pe numele celor doi violatori.

În primul dosar este vorba despre inculpatul Druhora Adrian, acuzat de faptă de viol asupa unui minor.

”Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la data de 06 februarie 2024 și până la data de 06 martie 2024, inclusiv, a inculpatului D.A. (Druhora Adrian – n.n.), fără antecedente penale, cetățean român, necăsătorit, fără obligații militare, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: – tentativă la viol săvârșită asupra unui minor”, se arată în sentință.

În al doilea caz, infracțiunea ar fi fost comisă de Rugu Radu Florin. Acesta a fost arestat pentru comiterea infracțiunii de viol în formă continuată.

”Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la data de 06 februarie 2024 și până la data de 06 martie 2024, inclusiv, a inculpatului R.R.F. (Rugu Radu Florin – n.n.), pentru comiterea infracțiunii de: – viol în formă continuată”, se arată în sentință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *