,

Procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Cluj. Dosarul vizează acuzații de corupție, trafic de influență și abuz în serviciu

Posted by

Pentru prima dată, după mult timp, procurorii DNA Cluj s-au pus în mișcare și au început o anchetă mai serioasă, din care ar putea rezulta un ”pește” mai mare.

În cursul zilei de azi, două echipe de anchetatori au descins, în același timp, la Consiliul Județean Cluj și la Direcția Generală de Asistență Socială și  Protecția Copilului Cluj. Au fost ridicate documente cu privire la proaspăta reorganizare a DGASPC Cluj, pentru care președintele CJ Cluj, Alin Tișe a insistat foarte tare.

”Au fost ridicate documentele care au stat la baza redactării Hotărâriii de Consiliul Județean, prin care s-a reorganizat, recent, DGASPC. Acolo este o treabă urâtă care va exploda foarte tare”, a explicat pentru Foaia Transilvană, o sursă din interiorul DNA Cluj.

Se iau bani pentru funcții

Aceleași surse judiciare mai susțin că la dosar există mai multe înregistrări ale unor convorbiri telefonice purtate de anumiți oficiali din cadrul DGASPC Cluj. În cadrul acestor discuții se face referire la ocuparea unor funcții de conducere pe bani.

Vizat ar fi un lider de sindicat important, care face și desface, promite funcții și îi amenință pe funcționarii care nu vor să se supună noii organigrame aprobată recent de Consiliul Județean Cluj, și amenință instituția cu procese.

Din informațiile noastre rezultă că pentru un post de conducere la un centru rezidențial de îngrijire, sau chiar unul de șef serviciu, ”taxa” percepută fiind de 10.000 de euro. În prezent, la nivelul instituției mai există aproximativă 30 de funcții de conducere pentru care se va organiza concurs. Numai că, în prezent, concursurile sunt suspendate printr-o Ordonanță a Guvernului Cîțu, care prevede că pe perioada stării de alertă, toate concursurile să fie suspendate. Un simplu calcul arată că în urma acestor concursuri, câteva minți luminate ar aduna peste 300.000 de euro.

Au fost ridicate și documentele de la ședința Colegiului Director din cadrul DGASPC Cluj, cu privire la reorganizarea instituției, dar și de la Serviciul Resurse Umane.

Reorganizarea de la DGASPC

În urma acestei reorganizări, 184 de angajați de la DGASPC Cluj  vor fi redistribuiți pe posturi sau chiar concediați, dacă nu sunt de acord cu pozițiile oferite.

În urma acestei reorganizări, pentru care președintele CJ Cluj Alin Tișe a girat personal, fiind inițiatorul proiectului din CJ Cluj, un angajat de la Gherla, poate fi mutat la Huedin, iar dacă nu acceptă situația, urmează concediat.

Planul de reorganizare a fost vehiculat de Președintele Consiliului Județean Cluj, vicepreședintele PNL Cluj Alin Tișe, încă din anul 2016. Acesta a conceput un plan absurd de reorganizare a DGASPC, transformând instituția în miza unor jocuri politice locale. Situația declanșată de criza pandemică la începutul anului 2019 nu a făcut decât să întârzie acest plan, deși Tișe a recunoscut în mai multe rânduri că angajații DGASPC au făcut eforturi uriașe pentru a gestiona criza pandemică, asumându-și cu curaj și profesionalism responsabilitatea pentru viața beneficiarilor, care, nu în puține cazuri, sunt persoane cu diverse grade de handicap, cu nevoi și vulnerabilități specifice. Dl. Tișe pare să fi uitat deja acest lucru.

 

2 răspunsuri

  1. Avatar Ioan Rusu
    Ioan Rusu
  2. Avatar Rusu Ioan
    Rusu Ioan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *