Procurorii germani au dezvăluit cum l-au prins pe primarul fugar Cătălin Cherecheș

Posted by

Primarul din Baia Mare, fugarul Cătălin Cherecheș urmează să fie extrădat în România. Data limită până la care va ajunge într-un penitenciar românesc este 22 martie 2024. Procurorii germani au oferit primele explicații despre modul în care l-au prins pe Cherecheș.

Pentru prima dată, de la momentul fugii sale din România, după condamnarea la cinci ani, procurorii germani anunță cum au reușit să îl prindă pe Cherecheș.

Procurorii germani au oferit primele explicații despre modul în care l-au prins pe Cherecheș.
Procurorii germani au oferit primele explicații despre modul în care l-au prins pe Cherecheș.

Totul a început cu o informație corectî. Din aceasta rezultă că primarul Cherecheș urmează să fie ajutat de niște rude.

Cherecheș a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare. El a fugit din România înainte cu câteva ore de pronunțarea sentinței definitive.

Filaj pe toate rudele

Procurorii și polițiștii germani s-au mișcat foarte repede. În câteva ore au reușit să obțină mandate de urmărire a rudelor lui Cherecheș.

”În urma unor informații privind o posibilă localizare a persoanei persecutate în sudul Bavariei, Procuratura Generală din Munchen a dispus supravegherea legăturilor telefonice și observarea proprietăților rezidențiale individuale. Astfel, ofițerii de la Biroul de Investigații Penale al landului Bavaria au putut determina unde se află fugarul. În cele din urmă, l-au arestat în Augsburg la 28 noiembrie 2023”, au precizat procurorii din Bavaria.

De asemenea, procurorul general al landului Bavaria a declarat că este foarte bucuros că a putut ajuta sistemul judiciar românesc.

”Mă bucur că am putut sprijini atât de rapid și eficient sistemul judiciar românesc în lupta sa împotriva corupției. Acest caz dovedește că o strânsă cooperare între autoritățile judiciare europene este esențială pentru succesul urmăririi penale”, a declarat Reinhard Röttle.

La cererea Parchetului General din Munchen, Tribunalul Regional Superior din Munchen a declarat admisibilă extrădarea persoanei persecutate în România, la 13 martie 2024.

Parchetul General a aprobat extrădarea la 13 martie 2024. Returnarea persoanei urmărite în România, urmează să aibă loc în termen de zece zile.

Evadarea și procedura de extrădare au stârnit un mare interes public în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *