, ,

Profesor din Cluj decorat de președintele Italiei. A fost numit cavaler al Republicii Italiene

Posted by

Profesorul Alexandru Laszlo de la Colegiul Național ”George Barițiu” din Cluj Napoca, a fost decorat de președintele Italiei, cu una dintre cele mai importante distincții ale acestui stat.

Ordinul de decorare cu ”Steaua Italiei” a fost semnat la Roma, și trimis la Cluj, unde i-a fost înmânat profesorului Alexandru Laszlo, în cadrul unei ședințe festive, chiar de ambasadorul acestui stat, la București.

Profesorul clujean a fost numit cavaler al Republicii Italia
Profesorul clujean a fost numit cavaler al Republicii Italia

Distincția de Cavaler al Ordinului „Steaua Italiei” a fost acordată pentru contribuția la promovarea limbii și culturii italiene în România.

Ea a fost înmânată de Excelența Sa, Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Republicii Italia în România, în prezența Consulului Republicii Italia la Cluj, Excelența sa, Massimo Novali, a unor cadre didactice și elevi ai școlii.

Ședință festivă la Colegiul Barițiu

La acest moment a participat și inspectorul general școlar de la Inspectoratul Școlar Cluj, Marinela MArc.
”A fost un gest de apreciere la adresa domnului profesor Alexandru Laszlo și a Colegiului Național„George Barițiu” din partea domnului Ambasador că a ales să vină la școală pentru această ceremonie, care în mod firesc se desfășoară la sediul ambasadei. Mă bucur, ca de fiecare dată, când un coleg cadru didactic reușește performanțe deosebite și este apreciat și răsplătit pentru activitatea sa, dar azi, a fost un eveniment special, nu știu dacă mai există cadre didactice care să fi primit astfel de distincții”, a scris Marinela Marc.
Profesorul Alexandru Laszlo și-a dedicat toată viață în slujba cercetării și studierii operei lui Dante Alighieri.
El a tradus peste 20 de cărți din italiană sau franceză în română, a primit premii internaționale pentru activitatea de comentator al operei lui Dante. A obținut “Premiul Special” pentru cele trei volume din “Lectura lui Dante”, din partea Uniunii Scriitorilor din România și numeroase premii de excelență ca profesor, din partea Guvernului României și a Ministerului Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *