,

Profesorii clujeni, în stradă. Premierul Ciucă și ministrul Bode primiți cu proteste la Cluj, în timp ce Iohannis se plimbă lejer prin Sibiu

Posted by

Cadrele didactice din Cluj au ieșit în stradă astăzi, în fața Prefecturii, unde au blocat circulația pe B-dul 21 Decembrie 1989.

Tot traficul a fost paralizat pe 21 Decembrie 1989, chiar astăzi când la Cluj este anunțată vizita premierului Nicolae Ciucă și ministrului Lucian Bode pentru a participa la ceremonia de semnare a contractului pentru proiectarea și execuția magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, proiect finanțat din PNRR cu 300 de milioane de euro.

Profesorii au pichetat Prefectura Cluj pentru a-și arăta solidaritatea față de colegii lor care protestează în Piața Victoriei, în fața Guvernului.

„Nu sunt bani pentru educație. Puteți să tăiați pensiile speciale”, „Astăzi rezistăm, n-o să mai cedăm”, „Vrem respect”, „Profesori respectați, elevi bine educați”, „Avem carte, n-avem parte… la buget”, „Salvați educația” sau „Investiția în viitorul copiilor„, au fost câteva dintre mesajele afișate de profesorii clujeni în fața Prefecturii.

În timp ce la Cluj-Napoca și București profesorii au ieșit în stradă, președintele României, Klaus Iohannis, s-a plimbat liniștit prin centrul Sibiului astăzi, unde a efectuat o vizită la Primăria Sibiu, precum și în Piața Mare, respectiv Piața Mică.

Foto © Foaia Transilvana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *