Profesorul Dan Vodnar de la USAMV Cluj, este considerat un geniu mondial. A apărut într-un celebru top

Posted by

Mai mulți profesori universitari de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, au reușit o performanță mondială de remarcat.

Profesorul Dan Vodnar printre cei mai citați cercetători români.
Profesorul Dan Vodnar printre cei mai citați cercetători români. Sursa foto: Dan Vodnar

Ei figurează în topul Top World Ranking of Scientists 2%, realizat de Universitatea Stanford (California, SUA), împreună cu Editura Elsevier și cu organizația de cercetare științifică SciTech Strategies, ca fiind printre cei mai citați din lume.

Cu alte cuvinte, lucrările de cercetare ale acestora sunt citate la greu, de alți cercetători de la alte universități din lume.

Din România se află în acest top 238 de cercetători. În total, au fost analizate lucrările a peste 10 milioane de oameni de știință din 22 de domenii și 176 de subdomenii, în perioada 1996-2022, oferind astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial.

Profesorul Vodnar printre cei mai citați

Profesorii de la USAMV Cluj-Napoca au fost incluși în acest clasament mondial la categoriile Opera Omnia (pentru întreaga carieră), respectiv Pentru anul 2022.

Cele două categorii oferă informații despre impactul celor mai citiți oameni de știință din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru anul 2022.

În premieră pentru USAMV, un cadru didactic este inclus la categoria Opera Omnia – Prof. dr. Dan C. Vodnar, prorector Cercetare, care ocupă poziția 64 la nivel național, din 169 de oameni de știință, respectiv poziția 197.695 la nivel mondial.

Din categoria ”Pentru anul 2022” fac parte cadre didactice de la trei facultăți ale USAMV Cluj-Napoca, după cum urmează: Facultatea de Știinta și Tehnologia Alimentelor – Prof. dr. Dan Vodnar, poziția 20 la nivel național și poziția 26.211 la nivel mondial, Conf. dr. Zorița Diaconeasa, poziția 86 la nivel național și poziția 114.636 la nivel mondial; Facultatea de Agricultură – Prof. dr. Francisc Dulf – poziția 104 la nivel național și poziția 134.089 la nivel mondial; Facultatea de Medicină Veterinară – Prof. dr. Andrei D. Mihalca – poziția 141 la nivel național și poziția 181.796 la nivel mondial, Prof. dr. Adela Pintea – poziția 162 la nivel național și poziția 230.388 la nivel mondial.

Prezența celor cinci cadre didactice în cadrul acestei categorii plasează Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca pe locul 15 la nivel național.

Top World Ranking of Scientists 2% este o bază de date disponibilă public, care oferă informații despre impactul celor mai citați cercetători din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru un singur an.

6 răspunsuri

 1. Avatar Susana Hurducas
  Susana Hurducas
 2. Avatar Victor Șuteu
  Victor Șuteu
 3. Avatar Nicolae MAIER
  Nicolae MAIER
 4. Avatar Ciora Valeriu Radu
  Ciora Valeriu Radu
 5. Avatar Maria-Lucia Stoian
  Maria-Lucia Stoian
 6. Avatar Stoian Maria-Lucia
  Stoian Maria-Lucia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *