,

Programul casa verde a fost suspendat. Adio fotovoltaice pe case

Posted by

Începând de astăzi, 26 septembrie 2023, Programul Casa Verde 2023 Fotovoltaice se suspendă, la dispoziția președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, nr. 615 din 26.09.2023,.

Decizia s-a luat ca urmare a punerii în executare a Sentinței civile nr. 199/25.09.2023 pronunțată de Curtea de Apel Oradea, în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Ordinul șefului AFP

“Art.1. Cu data prezentei se suspendă procedura de alegere/selectare a instalatorilor validați de către solicitanți/beneficiari și de încheiere a contractelor de finanțare cu beneficiarii, până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului nr. 3168/111/2023 al Tribunalului Bihor, conform Sentinței Civile nr. 199/25.09.2023, pronunțată de Curtea de Apel Oradea.
Art.2. Prezenta dispoziție se publică pe site-ul instituției”.

Programul casa verde a fostsuspendat
Programul casa verde a fostsuspendat

Totodată, vrem să subliniem faptul că recent, Corpul de Control al Ministerului Mediului a descoperit o fraudă semnificativă în cadrul programului Casa Verde 2023.

Unii instalatori au obținut ilegal informații despre beneficiarii aprobați, iar această speță se află în prezent sub atenția Parchetului General și a altor autorități competente.

Ajutor de 20.000 de lei

Cei care au dorit să se înscrise în acest program guvernamental au putut-o face pe siteul AFM, acolo au încărcat o copie după buletin și extrasul de carte funciară.
Intrați în program, oamenii au putut să depună mai multe documente legate de locuință cu ajutorul instalatorului.

Finanțarea era la fel ca anul trecut: 20.000 de lei, bani cu care românii își pot cumpăra panouri fotovoltaice cu o putere de 3kwh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *