Progresism dus la extrem. Disney vrea să scoată „piticii” din noul film Albă ca Zăpadă pentru a nu jigni persoanele cu nanism

Posted by

Decizie controversată luată de Disney, care aruncă lumea în aer. Compania a anunțat că noul său film „Albă ca Zăpada” va avea o adaptare modernizată a filmului din 1937 şi a basmului fraţilor Grimm, fără pitici, ci „creaturi magice”, și că lansarea sa a fost amânată pentru 2025, relatează revista Variety, citată de News.ro.

Actrita Rachel Zegler, surprinsa la filmarile pentru noul lungmetraj „Alba ca Zapada”. Foto: Spartacus / SplashNews.com / Profimedia Images

Disney a prezentat o avanpremieră a viitorului remake live-action Albă ca Zăpada în care prinţesa este înconjurată nu de cei şapte pitici, ci de şapte „creaturi magice”, adulte, potrivit companiei.

Disney în mijlocul controverselor

Cu toate acestea, prima fotografie din film publicată vineri de Disney confirmă faptul că, chiar dacă nu se mai numesc „pitici”, cele şapte personaje vor face într-adevăr parte din film, schimbarea părând a fi una doar de denumire.

În acelaşi timp, studioul a anunţat că lansarea filmului, programată pentru 22 martie 2024, a fost amânată pentru primăvara anului 2025. Deși Disney nu a invocat direct acest lucru, este posibil ca amânarea să fie provocată de greva actorilor de la Hollywood, care continuă, în pofida faptului că scenariștii au pus capăt acțiunii sindicale mai devreme în cursul lunii octombrie.

Disney a ţinut să adapteze povestea fraţilor Grimm, publicată în 1812 şi care a inspirat filmul de animaţie din 1937, pentru a o aduce în actualitate. Departe de prinţesa candidă şi docilă înfăţişată în prima adaptare, această nouă prinţesă este independentă şi feministă.

Nu va fi salvată de prinţ şi ea va fi cea care va stabili regulile”, a explicat Gal Gadot, care o va interpreta pe malefica mamă vitregă, într-un interviu acordat Entertainment Weekly.

Noul film „Albă ca Zăpada” al Disney, în centrul mai multor controverse

Pentru a o interpreta pe eroină, Disney a ales-o pe actrița Rachel Zegler, care s-a făcut remarcată în remake-ul lui Steven Spielberg al filmului West Side Story.

Numeroși internauți au criticat însă decizia, acuzând o adaptare „woke” a îndrăgitei povești pentru copii, din cauza culorii pielii lui Zegler. Mama actriței în vârstă de 22 de ani are origini columbiene, în timp ce tatăl ei este polonez.

În plus, Zegler a făcut numeroase comentarii cu privire la concepţia sa despre personaj, susținând că „nu mai este anul 1937”, că Albă ca Zăpada „nu avea nevoie să fie salvată” şi că sărutul prinţului care a trezit-o pe tânăra adormit a fost, în ochii ei, o „hărţuire”, afirmații care i-au supărat pe mulţi.

În ceea ce-i priveşte pe Grumpy, Sneezy şi pe tovarăşii lor, aceştia nu vor mai fi pitici, ci „creaturi magice” pentru a evita orice formă de discriminare împotriva persoanelor cu nanism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *