Proiect de regenerare urbană la Cluj. Un vechi turn de apă, transformat în OZN

Posted by

Turnul din incinta Farmec S.A. din Cluj-Napoca, denumit și „castelul de apă”, a fost transformat într-o lucrare de artă monumentală în cadrul unui proiect de regenerare urbană prin street art.

turnul de la Farmec transformat in OZN
turnul de la Farmec transformat in OZN

Propunerea a venit din partea Asociației Launloc și a fost realizat cu sprijinul
Primăriei şi a Consiliului Local Cluj-Napoca.

Forma de farfurie zburătoare a acestor turnuri de apă din zona industrială a orașului face ca tema picturii să fie propusă spre interpretarea unui OZN. Scopul proiectului „Ozeneus” este de a revitaliza construcțiile de beton cu aspect brutalist și a le transforma în obiective de interes cultural și turistic.

Această operă de artă contemporană are o înălțime de aproximativ 40 metri
și a fost realizată de artistul clujean Kero Zen în două săptămâni.

„Desenarea turnului de apă este o modalitate inovatoare și creativă de a pune în valoare patrimoniul industrial al orașului și de a încuraja dezvoltarea și revitalizarea urbană. Ne bucurăm să găsim deschidere atât din partea administrației publice, cât și a mediului privat pentru proiecte de street art și sperăm ca toți locuitorii care vor vedea această lucrare să găsească în ea mesajul care-i reprezintă cel mai bine”, precizează Kero Zen.

Asociația Launloc își propune ca pe viitor să inițieze mai multe proiecte de acest fel, pentru a dezvolta într-un mod creativ zonele uitate și nedezvoltate ale orașului, creând astfel noi oportunități pentru comunitatea locală. De asemenea, prin proiecte similare, speră să contribuie la îmbunătățirea imaginii generale a orașului și să contribuie la creșterea turismului cultural în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *