Acasă ADMINISTRATIV Proiectul Centurii Metropolitane, în pericol! Nu s-a depus nicio ofertă, iar două...

Proiectul Centurii Metropolitane, în pericol! Nu s-a depus nicio ofertă, iar două licitații au fost anulate

0

Proiectul mult așteptatei Centuri Metrolitane a intrat în impas, iar niciun constructor nu a depus vreo ofertă la licitație, deși mai multe firme de profil au achiziționat caietul de sarcini.

Astfel, cele două licitații de peste 3 miliarde de lei aferente Centurii Metropolitane au fost anulate de Primăria Cluj-Napoca.

Administrația Boc a preluat proiectul centurii în 2017 de la Ministerul Transporturilor pentru a-i face studiul de fezabilitate, pe care l-a făcut în cinci ani, iar specialiștii susțin că a fost făcut de mântuială.

Administrația clujeană a preluat tocmai în 2017 proiectul centurii de la Ministerul Transporturilor, ca să facă studiul de fezabilitate. I-a luat 5 ani, și a ieșit o treabă de mântuială.

Abia anul acesta a lansat licitațiile pentru lucrări, însă valoarea estimată a lucrărilor a fost subevaluată grosolan, iar primăria s-a îngropat odată în plus prin răspunsurile în bătaie de joc la nelămuririle constructorilor interesați.

Rezultatul îl vedem azi: zero constructori interesați, zero șanse pentru o variantă de ocolitoare civilizată, zero interes din partea lui Emil Boc pentru rezolvarea traficului din Cluj.

O altă consecință tragică este ratarea finanțării europene. Până la reactualizarea proiectului și relansarea lui, alte proiecte care vin din urmă vor lua fața centurii Cluj pentru banii europeni. Șansele să circulăm pe această variantă ocolitoare înainte de 2030 devin practic nule”, a eclarat Horațiu Cosma, fost secretar de stat la Transporturi din partea USR, citat de media9.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.