,

Propunere interesantă. Religia din școli înlocuită cu ore de înot

Posted by

Programa școlară este de foarte multe ori umplută cu forța, cu tot felul de materii școlare. Propunere interesantă.

De exemplu încă de la clasele mici, 0-4, elevii urmează orele de religie. De multe ori, profesorii de religie nu pot adapta programa școlară la nivelul unui copil de șapte ani.

Unul dintre cei mai cunoscuți români, omul de afaceri Silviu Prigoană, din Gherla, Cluj, a venit cu o propunere interesantă.

Elevii să nu mai facă religie la școală, iar această materie să fie înlocuită cu ore de înot. De altfel, religia nu ar trebui să fie ceva obligatoriu pentru o persoană.

Prigoană a declarat că ”dacă nu știi înger, îngerașul meu, n-a murit nimeni. Dacă nu știi să înoți, ai murit”.

”Primul lucru pe care l-au învățat cei patru copii ai mei a fost să înoate. Înoată foarte bine, le prinde bine lor. Și asta le spun multor părinți cărora le-au murit copiii înecați. Că n-au știut să înoate. Eu aș scoate multe materii din învățământ. Spre exemplu, aș scoate religia și aș introduce ora de înot. Dacă nu știi „Înger, îngerașul meu”, n-a murit nimeni. Dacă nu știi să înoți și ai căzut în apă, ai murit. Cu siguranță”, a spus Prigoană.

Multe lucruri inutile se învață la școală. Propunere interesantă

Omul de afaceri a mai declarat că o altă materie care ar trebui să fie predată la școală, este despre igienă. Mulți copii români nu știu că trebuie să se spele pe mâini după ce folosesc toaleta.

”Igiena s-a scos cu desăvârșire, care ar trebui să fie o materie din clasa I până termină liceul. Opt clase obligatorii, în rest nimic obligatoriu, faci numai dacă vrei, și din clasa a opta trecut pe meserii. Până atunci el trebuie să învețe să scrie, să citească, să socotească. Totul făcut în 4-5 ore de curs pe zi și după liber. Eu am reușit să fac lucrurile astea cu copiii mei, dar norvegienii au reușit mult mai bine decât mine. Ei au patru ore de curs pe zi, din care una e masa. Din clasa I până termină liceul. Și sunt cei mai performanți de pe planetă. Copilul își alege din 500 de materii 4 pe an”, a mai declarat Silviu Prigoană.

Un răspuns

  1. Avatar marius
    marius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *