PROTEST în centrul Clujului de 8 martie. Clujenii ies în stradă pentru dreptul la avort

Posted by

O acțiune de protest va avea loc miercuri, 8 martie, de la ora 17:30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru dreptul la avort, cu ocazia Zilei Internaționale de luptă pentru drepturile femeilor.

„Nu ne este frică să facem scandal! Dreptul la avort e drept fundamental!

Accesul la avort este amenințat pe zi ce trece. Din ce în ce mai multe spitale de stat refuză avortul la cerere. Iar clinicile private profită de pe urma disperării femeilor și prețul unui avort poate ajunge la 4000 lei„, se arată în descrierea evenimentului.

Manifestanții militează pentru avorturi gratuite și sigure, cerând libertatea „tuturor persoanelor cu uter”.

„Avortul nu este un drept garantat doar celor cu BANI! Uterul nostru NU e profitul vostru! De 8 Martie vrem că avortul să fie accesibil și sigur pentru toată lumea, și serviciile de sănătate reproductivă accesibile!

Noile proiecte de lege din Polonia, Ungaria sau SUA, care restricționează drepturile reproductive, nu sunt un caz izolat, ci ne privesc pe toate și toți. Și în România, atacurile legislative din ce în ce mai numeroase la adresa comunității LGBT / persoanelor queer și încercarea de a interzice așa-numita <> sunt simptome ale unui val din ce în ce mai puternic de reacționarism.

Conservatorismul ne pune în pericol! BOR-ule nu te băga, avortul nu e treaba ta! Statul capitalist + BOR = cel mai mare agresor„, afirmă clujenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *