Psihiatrii clujeni chemați să facă lumină în cazul de la Sighet

Posted by

Zilele trecute, o fetiță de 13 ani a fost găsită în casa unui recidivist din Sighetu Marmației.

La momentul respectiv, copila era dată în urmărire națională, după ce dispăruse de acasă, de cinci zile.

Minora găsită la Sighet
Minora găsită la Sighet

Șeful Poliției Locale din Sighet a găsit-o pe Sara, fetița în vârstă de 13 ani, și a anunțat autoritățile.

Bărbatul în casa căruia a locuit copila, a fost deja arestat pentru 30 de zile. El le-a declarat că a salvat-o pe Sara, deoarece aceasta vroia să se sinucidă. După ce a dus-o acasă, mai susțin autoritățile judiciare, acesta ar fi întreținut cu minora raporturi nepotrivite.

Cazul s-a complicat foarte mult, după ce minora le-a cerut oficialilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureș (DGASCP) să nu o mai trimită acasă.

Ancheta psihologică va fi făcută la Cluj

Șeful DGASPC Maramureș, Silviu Ungur a declarat că pe viitor se va stabili măsura care se va aplica în acest caz.

Este vorba despre reintegrarea în familie, cu o perioadă de monitorizare, fie internarea într-o instituție de protecție socială.

”Noi vrem să cerem, o expertiză psihiatrică. Să vedem ce se întâmplă şi în familia fetei şi să vedem dacă acceptă să se întoarcă în familie. Dacă totul este în regulă, ar fi mai bine pentru copil să revină în familie, dacă neînţelegerile sunt mărunte şi nu o afectează grav şi nu o pun în pericol. Dacă nu, vom vedea ce e mai bine pentru ea şi se poate institui o măsură adecvată”, a declarat Silviu Ungur.

Oficialul din Maramureș a declarat că minora va fi supusă și unei expertize psihiatrică, la un spital de psihiatrie infantilă din Cluj-Napoca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *