Acasă EVENIMENTE Radar foarte performant la Poliția Rutieră Cluj. Vitezomanii au căzut unul după...

Radar foarte performant la Poliția Rutieră Cluj. Vitezomanii au căzut unul după altul la Jucu

0
surssa foto: facebook

Faza cu celebrele blitzuri nu mai merge și asta pentru că Poliția Cluj are în dotare un radar modern, care surprinde viteza autorutismului cu mult înainte de a trece prin dreptul său.

Astfel, sâmbătă la Jucu, pe DN 1C, între Cluj și Gherla, șoferii vitezomani au căzut în plasă, unul după altul. Vitezele foarte mari, de peste 100 de kilometri la oră, pe un drum ce permite viteza maximă de 50 de kilometri la oră, au fost foarte des întâlinite.

Sunt doar câteva exemple din constatările polițiștilor din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, care au acționat pe DN1 C, în localitatea Jucu.
 
”Șoseaua nu e circuit și cu siguranță conducătorii respectivi nu sunt piloți de meserie. Viteza excesivă se regăsește printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Conduceți responsabil! Controalele de acest gen sunt zilnice”, a transmis cei de la Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj.
 
Cele mai mari viteze constatate la controlul de sâmbătă au fost 172 km/h, 119 km/h, 125 km/h, 119 km/h, 111 km/h, 126 km/h, 127 km/h, 123 km/h.

Pieton pentru 120 de zile

La începutul anului 2022, Guvernul României a făcut modificări la Ordonanța 195/2002, care reglementează circulația pe drumurile publice.

Astfel, potrivit noilor reglementări, a apărut un nou tip de sancțiune pentru șoferii vitezomani. Dacă până acum, în ceea ce privește depășirea vitezei regulamentare (cu mai mult de 50 km/h), pedeapsa maximă era de suspendare a permisului de conducere pentru o perioadă de 3 luni, acest a fost modificat substanțial.

sursa foto: Poliitia Cluj

Astfel, șoferii care depășesc limita de viteză cu mai mult de 70 km/h, vor rămâne fără permisul de conducere timp de 4 luni și vor fi nevoiți să achite o amendă de până la 2.900 de lei.

În cazul șoferilor care circulă, cu viteze mai mari, decât cea legală, cuprinse între 50 și 70 de km/h, pedeapsa este reținerea permisului de conducere pentru 90 de zile și amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte, ceea ce înseamnă în bani, între 1.305 lei și 2.900 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.