RADP poluează în fiecare dimineața Clujul. Mirosul este greu de suportat

Posted by

În fiecare dimineață, cartierele din estul municipiului Cluj Napoca, Mărăști, Între Lacuri, Someșeni, dar și localitățile Sânnicoară, Apahida și Dezmir, sunt scufundate într-un miros greu de suportat. RADP poluează în fiecare dimineața Clujul.

Astfel, mii de clujeni sunt afectați de zona unde RADP Cluj, regie subordonată Primăriei Cluj Napoca, produce asfalt.

Baza de producție este situată pe strada Cantonului. Coloanele de abur se pot vedea de la kilometri depărtare (foto sus).

Cel mai probabil, instalația care produce asfaltul nu este una performantă. Și nici nu are filtrele necesare pentru a capta mirosul și substanțele poluante.

Garda de Mediu doarme. RADP poluează în fiecare dimineața Clujul

Deși situația este persistentă, inspectorii de la Garda de Mediu Cluj nu au făcut nimic în acest sens.

Un control la această bază de producție este mai mult decât necesar. Locuitorii din zonă susțin că cei de la RADP pornesc instalația doar la primele ore ale dimineții.

”Am observat că dau drumul dimineața după care o opresc pe la ora opt. O mai pornesc când este ceață ca să nu se vadă coloana de fum care se ridică în atmosferă. Probabil asta este o strategie a lor. Dacă inspectorii de la Garda de Mediu vin la serviciu la opt dimineața, dacă ar veni în control nu ar mai găsi nimic suspect. Ar trebui să facă  un control la șase dimineața și să aplice amenzi foarte mari. Este foarte greu să trăiești în fiecare zi în acest miros chimic și dăunător pentru sănătatea umană”, ne-a declarat un clujean care locuiește în Someșeni.

Zona de est a municipiului Cluj Napoca este grav poluată în fiecare zi. Aici s-au înființat adevărate balastiere clandestine. O altă sursă de poluare este praful care este creat de aceste instalații de producție a mixturilor asfaltaice sau a produselor de balastieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *