Radu Boloveschi: „Amendamente USR la Regulamentul pentru închirierea spațiilor de parcare Cluj-Napoca”

Posted by

Vineri, 15 mai, a expirat termenul pentru consultarea publică a noului Regulament privind închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine, propus de Primăria Cluj-Napoca.

Pe parcursul săptămânii, membrii USR Cluj-Napoca, alături de Radu Boloveschi, candidatul USR pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, s-au consultat cu societatea civilă și cetățenii orașului pentru a aduce amendamentele necesare pentru un serviciu public mai bun pentru clujeni.

Modificările propuse de USR la regulament privesc reglementarea unor situații uzuale ce altminteri ar limita accesul rezidenților la locurile de parcare, precum:

  • Extinderea dreptului de a cere o parcare și celor ce folosesc o mașină, nu doar celor ce au în proprietate o mașină;
  • Extinderea dreptului de a cere o parcare și celor ce au reședința în oraș, nu doar celor ce au domiciliul în oraș;
  • Posibilitatea transcrierii contractului pe numele altui membru de familie cu aceeași adresă,
  • Stabilirea unor criterii obiective de calcul al tarifelor abonamentelor,
  • Asigurarea unor minime condiții de siguranță și mentenanță.

Propunem o dezbatere extinsă referitoare la modul de exploatare al parcărilor, astfel încât în prețul abonamentelor sa fie reflectate și costurile de construcție și întreținere ale parkingurilor. Acestea nu trebuie transformate într-o sursă de profit pentru administrație, dar investițiile făcute trebuie amortizate într-un interval rezonabil de timp pentru a permite noi construcții și investiții publice.

Considerăm că propunerilor formulate sunt în măsură să aducă o îmbunătățire a serviciului public și vor crește gradul de satisfacție al clujenilor față de serviciile Primăriei. Trebuie să ne amintim că dezvoltarea orașului este un rezultat al implicării tuturor, nu doar al eforturilor administrației.

„Cele 96 de locuri de parcare înființate în cadrul parkingurilor clujene, deși puține, sunt binevenite, însă pentru a răspunde cu adevărat nevoilor bicicliștilor clujeni trebuie să implementăm și soluții complementare precum sunt rastelele de biciclete amplasate în proximitatea blocurilor, la nivelul întregului municipiu” – Radu Boloveschi, candidat USR la Consiliul Local Cluj-Napoca

Amendamentele, așa cum au fost depuse, sunt disponibile AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *