Acasă EVENIMENTE Rafila spune că certificatul verde nu mai este de actualitate. Ministrul Sănătățiia...

Rafila spune că certificatul verde nu mai este de actualitate. Ministrul Sănătățiia povestit ce i-au făcut cei de la AUR

0

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a spus vineri seara, la o emisiune de televiziune că imunitatea de turmă e un obiectiv greu sau imposibil de atins.

În plus, a mai spus Rafila, certificatul verde nu mai este o chestiune de actualitate și asta pentru că nu poate exista un control serios al răspândirii virusului.

„n acest moment nu mai văd urgența certificatului verde. Totul din rațiuni de operaționalizarea certificatului verde. Efectul lui e redus acum… Probabil că în aest val (n.r.: putem să-l tragem pe dreapta – referitor la întrebarea moderatorului). Nu avem liniște, calm, unei discuții, unei dezbateri. Mereu avem dispute extrem de violente și aducem în discuții subiecte care nu sunt adevărate. Asta e mai periculos. Sper ca acest val să se încheie în următoarele săptămâni”, a spus Alexandru Rafila.

În județul Cluj, există o explozie a numărului de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus, varianta Omicron.

Protest AUR în fața casei lui Rafila

Acțiunile celor de la AUR par să aibă o strategie tot mai bună, de care politicienii puterii încep să se teamă. Rafila a povestit că cei de la AUR au organizat o manifestare de protest chiar în fața casei lui.

„Nu a fost posibil să particip la o ședință pentru că fizic nu am putut să particip. Am intrat Online, dar presiunea pentru cei din ședință era mult mai mare și era directă. Inclusiv eu am fost ținta unei astfel de manifestări, în care președintele AUR a făcut o manifestație în fața casei mele”, a conchis Rafila.

Singura strategie pe care Ministerul Sănătății o va avea în perioada următoare este recomandarea ca populația să se vaccineze cu schema completă, inclusiv doza booster.

„Acum protecția împotriva bolii e mult mai mică. Ea a scăzut progresiv. Dacă vă uitați istoric, când s-a lansat vaccinul, în decembrie 2020, cifrele arătau o prevenire a transmiterii în jurul cifrei de 90. Ulterior, după apariția variantei Delta, transmisibilitatea a fost mai puțin impactă de vaccin, iar acum, în cazul Omicron, e și mai puțin. Vedem și cazuri de infectare la persoane care au făcut inclusiv doza booster. Sigur că în toate cele trei faze avem un beneficiu major la proporția de cazuri gave sau decese în rândul vaccinaților sau nevaccinaților. Noi continuăm să recomandăm în continuare vaccinarea”, a mai spus Rafila.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.