Raiul șmecherilor de pe Lacul Tarnița continuă și în 2020. Deputat clujean: „Autoritățile din Cluj sunt paralizate de frică! Prefectul Clujului doarme!”

Posted by

Deputatul clujean PSD Horia Nasra a atras atenția prin intermediul unui comunicat de presă că Tarnița continuă să fie și în 2020 raiul șmecherilor și gulerelor albe cu interese în zonă, proprietari de vile și ambarcațiuni.

Nasra îi cere prefectului Mircea Abrudean să ia atitudine și să se implice în rezolvarea problemei, dar și să ia act de petiția inițiată de deputatul independent Adrian Dohotaru, care a strâns mii de semnături.

„Clujul și instituțiile statului la picioarele șmecherilor de pe Tarniția și la ordinul gulerelor albe care au vile și ambarcațiuni? Da! Așa este!

Nu au trecut nouă luni și #Tarnița a redevenit un rai pentru #capriciile șmecherilor și gulerelor albe, reprezentate de oameni politici, precum #SenatorulPorno, care în loc să susțină reglementarea navigării pe lacurile din zona de munte a Clujului, susțin acest hiatus instituțional și haos navigabil.

NU dorim să se întâmple o nenorocire, vreodată, însă, dacă se va întâmpla, să vedeți cum politrucii gulerelor albe și instituțiile Clujului vor da din umeri și își vor pasa responabilitatea!

Nu domnilor, nu vă mai ascundeți după pandemia de COVID-19! Era o chestiune de principiu și de reglementare să fi rezolvat această speță dar după înlăturarea fostului prefect, Ioan Aurel Cherecheș și fostului subprefect, Ioan Alin Danci, de către Ludovic Orban, ați pus batista pe țambal și ați îngropat subiectul!

Șase parlamentari au semnalat această problemă, Adrian Dohotaru, Gabriel Horia Nasra, Csoma Botond, Mihai Goţiu, Ilea Vasile și Adrian Oros. Unul dintre noi, deputatul Adrian Oros este astăzi ministru, dar oare credeți că a binevoit să pună pe masa guvernului această speță? Binențeles că nu! A prins lozul ministerial și acum prezidează în papuci de casă subiecte confortabile!

În această speță, solicit răspunsuri publice la următoarele întrebări și în caz de tărăgănare a speței Tarnița, cer public demisia Prefectului! Domnule Abrudean, asumați-vă, fiți bărbat și nu mai plecați urechea la indicațiile unuia sau a altuia!

  1. Mircea Abrudean, vă asumați în cazul unei nefericite tragedii responsabilitatea morală și legală? Dumneavoastră știți foarte bine, că fostul Prefect, Ioan Aurel Cherecheș și fostul subprefect, Ioan Alin Danci, spre deosebire de dumneavoastră, au avut curaj și au organizat întâlniri cu instituțiile responsabile pentru a preveni o tragedie, în speță cu cei de la Căpitănia Dej, compania Hidroelectrica, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa din Cluj și binențeles cu reprezentanții Gărzii de Mediu din Cluj. Vă reamintesc domnule Prefect, Mircea Abrudean că Prefectul Ioan-Aurel Cherecheș și subprefectul Ioan-Alin Danci, au dispus analiza măsurilor întreprinse pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetățeni pe lacul Tarnița, în 25 octombrie 2019, la ședința extraordinară a COMITETULUI JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ CLUJ.
  2. În ce stadiu este regulamentul discutat în 2019, care să protejeze lacul Tarnița, principala sursă de apă potabilă a Clujului?
  3. Domnule Prefect Abrudean, petiția inițiată de deputatul independent Adrian Dohotaru și semnată de MII de clujeni chiar nu reprezintă nimic pentru dumneavoastră?!
  4. Îi solicit domnului Federiga, un raport public care să prezinte activitatea oficiului de căpitănie Dej: Câte permise de conducere pentru ambarcaţiuni în judeţul Cluj a eliberat Oficiul de Căpitănie Dej în ultimii zece ani? Câte amenzi a aplicat pe lacul Tarniţa, Oficiul de Căpitănie Dej, în ultimii cinci ani? Câte acţiuni de monitorizare, verificare şi amendare a organizat Oficiul de Căpitănie Dej în ultimii cinci ani în zona Tarniţa?
  5. Solicit un raport, public, pentru clujeni și reprezentanții presei, cu privire la activitatea Gărzii de Mediu, Comisariatul Judeţean Cluj, în speţa poluării lacului Tarniţa!”, se arată în apelul deputatul clujean Horia Nasra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *