, ,

Rambo de Florești s-a făcut din nou remarcat. După intervenția de la Banca Transilvania, agentul Țopan a acționat din nou

Posted by

Un caz mai aparte a avut loc zilele trecute, la Florești, județul Cluj, rezolvat de o echipă de polițiști, din care a făcut parte și agentul Bogdan Țopan, zis Rambo de Florești.

Joia trecută, în jurul prânzului, un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că a pierdut un portofel în care se afla suma de 2.000 franci elvețieni.

„La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 14.10, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cuj-Napoca – Secția 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați despre faptul că un bărbat care se afla în proximitatea unei societăți comerciale din localitatea Florești, ar fi pierdut un portmoneu care conținea documente personale, dar și suma de 2.000 de franci elvețieni”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Rambo de Florești a rezolvat cazul

Primul lucru pe care l-au făcut polițiștii din Florești, printre care și agentul Țopan a fost să verifice la casele de shcimb valutar dacă cineva a schimbat vreo sumă de bani.

Norocul le-a surâs repede, deoarece în mai puțin de o oră, polițiștii aveau imagini cu cel care a găsit banii, și nu a sunat la 112.

„Prin intermediul sesizării primite se relata faptul că este posibil ca portofelul să fi fost sustras sau chiar scăpat la sol și luat apoi de către o altă persoană. A fost demarat cu operativitate un ansamblu de activități investigative, inclusiv la sediile caselor de schimb valutar”, se mai precizează în informarea IPJ-ului.

Persoana în cauză, adică cel care a găsit portofelul cu banii nu poate fi inculpată, deoarece Codul Penal prevede un termen de zece zile celui care găsește un bun nu îl restituie proprietarului sau nu anunță la 112.

”Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, prevede articolul 243, din Codul Penal.

Intervenția de la Banca Transilvania

Agentul Țopan a devenit celebrul după ce Foaia Transilvană a mediatizat cazul unei intervenții de la Banca Transilvania, unde ”Rambo de Florești” a intervenit cam din topor.

El s-a adresa unui localnic, într-o manieră care nu face cinste Poliției Române. În loc de un frumos ”bună ziua, ce s-a întâmplat”, agentul Rambo a început de la început cu stângul.

”Trebuie să vină Poliția ca să-ți închizi un cont. De ce țip? Tre să vină Poliția. Hai afară o dată. Hai afară. Te ocupi cu filmări de astea. Pune mâinile pe capotă”, striga polițistul.

Apoi, ”Rambo” l-a scos pe bietul om afară și i-a aplicat procedura polițienească a încătușării.

 

3 răspunsuri

  1. Avatar Țopîrlan
    Țopîrlan
  2. Avatar Rares
    Rares
  3. Avatar Lucian Cristian Topan
    Lucian Cristian Topan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *