Raportul de activitate al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj în primele 9 luni din 2023. Peste 3000 de misiuni desfășurate și peste 2200 de sancțiuni contravenționale acordate

Posted by

Gruparea Mobilă de Jandarmi din Cluj-Napoca a realizat raportul de activitate pentru primele 9 luni din 2023, în intervalul 01.01.2023 – 30.09.2023, care include principalele acțiuni de asigurare a ordinii publice și misiuni desfășurate.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, ca structură ce funcţionează în subordinea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a continuat și în această perioadă să-și execute misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice şi de combatere a infracţionalităţii, dovedind că prin aportul său este un contributor important la asigurarea unui climat de normalitate şi de aplicare a legii în zona de responsabilitate, ce cuprinde 5 judeţe din zona de nord-vest a ţării: Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj.

Prin prisma atribuţiilor încredinţate prin lege, securitatea cetăţenilor, asigurarea desfăşurării în condiţii de normalitate a unor evenimente ce implică participarea unui public numeros, a condiţiilor necesare funcţionării în condiţii de siguranţă a instituţiilor statului, constituie o prioritate absolută pentru instituţia noastră.

Conduita şi profesionalismul personalului angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au făcut posibilă îndeplinirea cu succes a unor misiuni ce au presupus unele dintre cele mai mari aglomerări de persoane de la nivelul ţării noastre.

Ne referim aici la gestionarea alături de alte structuri ale M.A.I., a unor marșuri și manifestări de protest (Cluj Pride 2023 sau acțiunile unor sindicate), manifestări cultural-artistice (concertele Jazz in the Park, Electric Castle şi Untold sunt numai câteva dintre ele), manifestări religioase (Pelerinajul de Sfânta Maria de la Mânăstirea Nicula şi altele), manifestări sportive cum au fost meciurile Turneului E 21 care s-au desfășurat la Cluj-Napoca, precum și meciurile echipelor CFR și U Cluj desfășurate pe teren propriu ș.a„, se arată într-un comunicat de presă.

Un alt segment al misiunilor desfășurate îl constituie cele desfășurate în sistem integrat cu Poliția, prin patrule mixte în mediul urban și rural, precum și prin executarea unor acțiuni punctuale comune cu efective mărite, în zone de interes operativ. 

Tot în domeniul menținerii ordinii publice, Gruparea Mobilă Cluj a fost prezentă cu patrule zilnice de jandarmi în zona a 27 de instituții de învățământ preuniversitar din mun. Cluj-Napoca, în scopul prevenirii producerii unor fapte antisociale și asigurării unui climat de încredere pentru elevi și profesori.

De asemenea, au fost desfășurate un număr important de misiuni în comun la solicitarea DIICOT și BCCO în întreaga zonă de responsabilitate, contribuind la destructurarea unor grupări infracționale și aducerea în fața justiției a unor persoane care au săvârșit infracțiuni grave.

La nivelul unității, au fost constituite echipaje de intervenție în scopul gestionării cu operativitate și eficiență a unor fapte de tulburare a ordinii publice 

În perioada 01.01 – 30.09.2023, s-au organizat și executat un număr total de 3021 misiuni, fiind constatate 376 infracțiuni, cu 337 autori.

De asemenea, au fost aplicate 2.265 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 359.800 lei iar 34 de persoane au fost conduse la sediul unor structuri de poliție, pentru luarea unor măsuri legale sau efectuarea unor acte procedurale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *