, ,

Realitatea României descrisă de un preot: „Bătrânețea nu mai e respectată”

Posted by

Realitatea României descrisă de un preot român în timpul unei prelegeri în fața enoriașilor a generat un interes foarte mare. Înregistrarea a fost distribuită pe rețelele sociale și s-a viralizat rapid, adunând sute de mii de vizualizări și mii de comentarii.

Realitatea crudă a României descrisă de un preot: "Bătrânețea nu mai e respectată"
Realitatea crudă a României descrisă de un preot: „Bătrânețea nu mai e respectată”

Ete vorba de Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Iustin Hodea Sigheteanul, care a precizat că trebuie să ne îngrijim de bătrâni și să îi sprijinim, mai ales pe cei care nu mai au pe nimeni alături.

„Bătrânețea nu mai e respectată și prețuită”

„Nu ne permit bugetele să ridicăm pensiile. Bine că am vândut toată țara și n-am pus bani la pensii, am vândut toată industria și n-avem bani. N-avem voie că nu ne lasă Centrul să mărim pensiile și salariile. Dar costurile vieții, a medicamentelor și combustibilului sunt la fel, dar noi avem salarii de mizerie și ne-au plecat românii în toată lumea. Asta are voie Biserica să spună, nu e politică, e cu poporul. Să se spună adevărul, să se amendeze lipsa de sensibilitate de la suferința poporului a celor aleși până la urmă. Biserica își face datoria cât poate.

Și ajungem aici, că este an omagial al persoanelor vârstnice în Patriarhia Română. Biserica se ocupă de cei care nu mai au pe nimeni. Mor satele care sunt mai mici din cauza că tinerii sunt plecați, bătrânii nu mai au pe nimeni, dar au preotul, preoteasa, primarul, medici nu mai sunt ingineri nu mai sunt.

Trebuie să ne ocupăm de bătrânii noștri pentru că unii sunt singuri și trebuie să îi ajutăm. Pentru că suntem datori să ne îngrijim de bătrâni că lumea e atât de singură și izolată, iar bătrânețea nu mai e respectată și prețuită”, au fost cuvintele dintr-o prelegere a Episcopului Maramureșului și Sătmarului, Iustin Hodea Sigheteanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *