Acasă EVENIMENTE Rechizitoriul politic al primarului Boc. Șeful USR l-a făcut mincinos pe primarul...

Rechizitoriul politic al primarului Boc. Șeful USR l-a făcut mincinos pe primarul Clujului. ”Emile vremea ta apune”

0

Prezent la Cluj Napoca, Cătălin Drulă, președintele USR, l-a făcut praf pe primarul Clujului, liberalul Emil Boc.

Într-o declarație politică ce seamănă foarte bine cu un rechizitoriu politic, Drulă a spus că toate marile proiecte de infrastructură ale Clujului sunt doar blufuri.

„Emile, vremea ta apune. Era o vreme când puteai fi suspectat de liberalism, acum arăți la fel de pesedist ca Sorin Grindeanu și împreună sunteți cuplul perfect care distruge regiunea Cluj iar noi USR suntem cei care vom spune stop acestor oameni care nu știu să construiască”, a spus la conferința de presă, Cătălin Drulă.

Mai departe, Drulă a spus că a venit special la Cluj, pentru a-l ”lăuda” pe Emil Boc.

„Am venit la Cluj ca să fluier în biserică. Vremurile în care Emil Boc vorbea ca un arhanghel galben – pesedist s-au terminat. E momentul ca noi, USR și eu, să îi spunem clar primarului că minte cu nerușinare. Mi se pare comic, dacă nu ar fi trist, că Boc a făcut o obsesie pentru mine și mi-a menționat numele de 14 ori într-o ședință de CL. Asta denotă că lui Emil Boc îi este frică de mine și de USR. 2024 este după colț și domnia sa peste băncuțe, marcaje și mici proiecțele va lua sfârșit”, a mai spus șeful USR.

Despre metrou

Fost ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă arată prin declarațiile pe care le face că etse destul de informat în legătură cu marile proiecte ale Clujului.

  • Metroul, un proiect estimat la 1,35 miliarde de euro pe care l-a preluat în propria gestiune, licitaţia pentru lucrări a fost lansată în martie şi deja avem o amânare. Ofertele trebuiau depuse în luna mai, s-a decalat pentru luna august, să sperăm că este ultima amânare. Vorbim despre un proiect pe axa est-vest de mobilitate urbană verde, pe care am reuşit să-l introducem în PNRR şi să aibă o finanţare de 13 milioane de euro. Am adoptat un amendament în Parlament la o lege care merge la promulgare prin care i se permite domnului Boc să facă exproprierile pentru acest proiect. Doar Metrorex putea să facă exproprieri pentru metrou, dar Metrorex nu are nicio treabă cu Clujul. Aşadar, i-am rezolvat eu o problemă. Poate găseşte timp să-mi mulţumească, nu doar să găsească vinovaţi imaginari

Despre șoseaua metropolitană

  • Să începem cu centura metropolitană Cluj, un proiect extrem de întârziat şi este întârziat pentru că administraţia Emil Boc este paralelă cu proiectele de infrastructură mari. În 2017 a luat Emil Boc acest proiect în ograda sa şi din 2017 până astăzi nu a reuşit să-i facă nici măcar studiul de fezabilitate. În 2018 a semnat un contract pentru studiul de fezabilitate, avea termen 1 an, au trecut 4 ani, şi încă nu e aprobat. Nu există exproprieri, nu sunt obţinute toate avizele, nu e lansată licitaţia de lucrări, iar acordul de mediu a fost obţinut abia zilele trecute. Nu există vinovaţi imaginari pe care îi caută domnul Boc, există doar Emil Boc care este incompetent. În 2021, la Ministerul Transporturilor am susţinut acest proiect cu toată forţa. Am discutat în mod repetat cu proiectanţii centurii, i-am invitat la minister şi la CNAIR să discutăm soluţii tehnice, specialişti din CNAIR au venit la Cluj să accelereze etapele proiectului. Cu alte cuvinte, m-am străduit eu să fac munca lui Emil Boc de care el nu e în stare. Ca să salvez proiectul, inclusiv finanţarea, am vorbit la momentul respectiv cu domnul Boc şi am convenit că soluţia corectă de finanţare pentru această centură să fie fondurile structurale clasice, programul operaţional transporturi 2022-2030. Cât de mult poate să mintă Emil Boc când atunci mi-a dat dreptate şi mi-a spus «domnule ministru, excelenţă, aveţi dreptate, este soluţia cea mai bună»”, a afirmat Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.