,

Recomandări pentru elevi la începutul anului școlar. Ce măsuri trebuie să respecte copilul tău la școală?

Posted by

Grupul de Comunicar Strategică a publicat o serie de reguli și măsuri care trebuie respectate de către elevi pe parcursul anului școlar.

Astfel, în sala de clasă, elevii trebuie să respecte 3 reguli de bază. Prima este purtarea măştii. Aceasta trebuie să acopere atât gura cât şi nasul, pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. A doua regulă este distanţa fizică de cel putin un metru atât între elevi cât şi între elevi şi profesor. Iar cea de-a treia măsură este folosirea dezinfectantului. Mâinile trebuie igienizate ori de câte ori elevul atinge o suprafaţă pe care o ating frecvent şi alte persoane, inclusiv creta, tabla, sau buretele

Masca trebuie purtată şi în pauză, dacă elevii sunt în interior.

Dacă sunt afară, pot renunţa la ea, însa distanţa fizică trebuie să fie de cel putin un metru şi jumătate.

Îţi mai spun că elevii pot interacţiona după ore, însă aer liber. De asemenea, trebuie evitat transportul în comun către şi dinspre şcoală. De preferat este maşina personală a părinţilor sau mersul pe jos.

Cand copilul tău ajunge acasă, trebuie să te asiguri că hainele şi obiectele personale sa fie dezinfectate, mai ales ghiozdanul. Specialiştii recomandă şi evitarea contactului direct al elevului cu bunicii sau alte persoane vulnerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *