Acasă ADMINISTRATIV Record de vizitatori la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Record de vizitatori la Grădina Botanică din Cluj-Napoca

0

Un număr record de vizitatori s-au înregistrat la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, peste 125.400, în perioada ianuarie – iunie 2022.

Astfel, numărul vizitatorilor din prima jumătate a acestui an a depășit valorile înregistrate în perioadele similare anterioare declanșării pandemiei COVID-19.

„Aproape 78.000 de vizitatori au fost, doar în lunile aprilie și mai, atrași în special de colecțiile remarcabile de bulboase de primăvară (lalele, zambile, brândușe, narcise etc.). Pe lângă acestea, noile colecții de plante (rododendroni și azalee, ceapă ornamentală, crini etc.), dar și evenimentele organizate pentru promovarea patrimoniului vegetal sau cultural au atras constant atenția publicului.

Pe tot parcursul verii, dar și în toamnă, sunt prevăzute și alte evenimente (unele cu tradiție deja, altele inedite), astfel încât cei care doresc să se relaxeze și să învețe în același timp lucruri incitante din lumea plantelor să o poată face într-un mod cât mai agreabil în această oază de verdeață aflată în centrul municipiului Cluj-Napoca”, afirmă conf. univ. dr. Mihai Pușcaș, directorul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” a UBB.

Universitatea Babeș-Bolyai administrează peste 81 hectare de spații verzi, ceea ce reprezintă circa 10% din zona verde a municipiului Cluj-Napoca (814 ha), Grădina Botanică, situată în centrul orașului, este un adevărat hotspot al biodiversității.

Între miile de specii de plante de pe toate meridianele globului, un adevărat tezaur este reprezentat de arbori, mulți dintre ei având vârste și dimensiuni spectaculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.