Rectorul UBB, profesorul David a pus ștampila pe societatea românească: ”Oamenii nu mai știu când să tacă”

Posted by

Prezent la Poiana Brasov, la summitul Rethink Romania, rectorul Universității Babeș Bolyai, din Cluj Napoca, a avut un discurs care fost aplaudat și remarcat de toți cei prezenți.
Rectorul UBB, profesorul David a pus ștampila pe societatea românească.
Rectorul UBB, profesorul David a pus ștampila pe societatea românească.

Profesorul David a ajuns la concluzia că societatea românească este una a inculturii, în care oamenii nu mai știu când să tacă, și să asculte de specialiști.

„Oamenii nu mai știu să tacă când ar trebui să tacă și să asculte experții. Când ai o întrebare, oamenii nu știu s-o pună în forma unei întrebări, ci o pun de foarte multe ori în forma unei sentințe: asta-i perspectiva mea”, a explicat Daniel David.

Educația arată prost

De asemenea, sistemul de educație din România este la pământ. Rectorul UBB a ajuns la concluzia că educația oamenilor este la un nivel foarte scăzut.

Poate din acest motiv, românii sunt cei mai mari cunoscători în diverse domenii de activitate, fără să aibă studii în acest sens. Cu alte cuvinte, oamenii au ajuns doar niște părerologi care știu de toate despre nimic,

„Mă îndoiesc că o să fim capabili să avem pe scară largă opinii educate. Un om emancipat vrea să aibă opinii. Educația noastră arată prost. Fiindcă arată prost, opiniile nu sunt educate. Fiindcă nu sunt educate, creează o mulțime de probleme. Problemele afectează fundamentul democrației”, a mai arătat rectorul UBB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *