, ,

Rectorul UBB susține că oamenii vor fi transformați în roboți. Vor avea cipuri implantate pentru ”optimizare”

Posted by

Lumea din filmele SF este foarte aproape de societatea zilelor noastre. Rectorul UBB Cluj, profesorul Daniel David susține că peste o perioadă foarte scurtă de timp, oamenii vor fi transformați într-un fel de roboți.

Rectorul UBB, profesorul David a vorbit despre o schimbare radiala a omenirii.
Rectorul UBB, profesorul David a vorbit despre o schimbare radiala a omenirii.

Mai exact, psihologul Daniel David crede că oamenilor le vor putea fi implantate cipuri pentru optimizarea activității cerebrale.

Ce înseamă optimizare, este o ideea despre care nimeni nu știe exact cum va arăta.

„Pentru a ne optimiza atenția, a ne optimiza memoria, a optimiza alte funcții cognitive. Și n-are sens să trăim cu iluzia că nu se va întâmpla sau că prin etică sau științe sociale o sa blocăm lucrul ăsta. Nu, o să apară integrarea fizic cyber. Întrebarea este: cum facem, și aici iar mă întorc la zona de etică și științe sociale, ca aceste dezvoltări să nu producă polarități? Adică să nu fie unii oameni care să-și permită o astfel de tehnologie și alți oameni care n-o să-și permită o astfel de tehnologie și o să apară în specia umană niște categorii foarte diferite care se vor război între ele … Umanitatea se va schimba și trebuie să avem grijă ca aceste transformări să nu producă polarități sau războaie între noi”, a spus rectorul UBB.

Va exista o schimbare radicală

Profesorul David mai susține că orizontul de timp în care lumea se va schimba radical nu este foarte îndepărtat.

În doar cinci – zece ani, omenirea va cunoaște noi orizonturi, care azi, nici măcar la plan de idee nu sunt.

Rectorul UBB, profesorul Daniel David mai vorbește despre o schimbare radicală, prin implanturile cerebrale, care azi sunt folosite doar la scară mică, pentru tratarea epilepsiei.

„Tehnologia o să creeze noi valori la care nici nu ne gandim acum, noi trebuințe care nici nu ne trec prin cap, noi interese la care nici nu visăm în acest moment (…) Dar când se întâmplă aceste mișcări, oamenii ar trebui să conștientizeze că se va întâmpla o schimbare, ca să poată alege liber. Să nu fie ceva forțat, să nu fie ceva mascat, să nu fie ceva ascuns, ci să fie o chestie transparentă în care omul să poată să aleagă dacă merge spre acea schimbare a umanității sau nu. Oricât ne dam peste cap, în 5 sau 10 ani o sa avem implanturile cerebrale. Deja le avem”, a mai susținut profesorul David la Rethink Summit de la Poiana Braşov.

 

3 răspunsuri

  1. Avatar Ilie farcash
    Ilie farcash
  2. Avatar Komornic
    Komornic
  3. Avatar Anonimus
    Anonimus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *