,

Recunoaștere internațională pentru directorul Teatrului Maghiar din Cluj. Va primi o distincție importantă din partea Franței

Posted by

Regizorul clujean Tompa Gábor, director al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca se va afla marți, 28 martie, la sediul Ambasadei Republicii Franceze din București, unde va primi din partea ambasadoarei E.S. Laurence Auer titlul de Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor.

Tompa Gabor este și președinte al Uniunii Teatrelor din Europa.

Acesta titulatură îi va fi acordată celebrului regizor clujean pentru „aportul adus culturii franceze de-a lungul carierei”, se menționează în scrisoarea oficială transmisă de Ministrul Culturii din Franța, Rima Abdul-Malak.

„Prin activitatea susținută în favoarea accesului la cultură ați promovat, în calitate de regizor, un limbaj teatral atent la tendințele actuale franceze, europene și internaționale. Teatrul Maghiar de Stat din Cluj a dobândit, sub conducerea dumneavoastră, o bună reputație, iar prin Festivalul de Teatru Interferențe, pe care l-ați inițiat, ați dovedit angajamentul în beneficiul cooperării teatrale franco-române și europene” – se mai arată în scrisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *