Regele hoților de buzunare din Cluj a fost arestat! Cum a fost prins celebrul Novac

Posted by

După ce a acționat în voie prin Cluj Napoca, ”regele” hoților de buzunare din Cluj, Costin Alexandru Novac a fost arestat preventiv, după ce pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Pe Novac, polițiștii clujeni îl știu ca pe un șuț care este foarte greu de prins deoarece știe să se ferească și știe foarte bine procedura penală. Dacă nu este prins cu ”mortul” – portmoneul – asupra lui, există șanse aproape de zero să fie săltat. Așa a făcut ca Novac să acționeze în voie cu scurte pauze pe la Gherla.

Judecătorii de la Judecătoria Cluj Napoca susțin că Alexandru Novac a fost prins în flagrant de către o femeie care și-a dat seama că bărbatul este hoț de buzunare și că i-a desfăcut fermoarul de la geantă.

”În data de 06.10.2020, în jurul orei 17.00, persoana vătămată se afla într-un magazin pentru a efectua cumpărături. Persoana vătămată a luat un cărucior, a intrat în magazin și a început să pună bunuri în coș, deplasându-se la raionul de legume. În timp ce persoana vătămată alegea legumele a observat că un bărbat se apropie foarte mult de ea, acesta vorbind la telefon, persoana vătămată simțind cum acesta îi  deschide fermoarul genții pe care o avea pe umăr. Persoana vătămată l-a întrebat pe acesta imediat ce face și l-a lovit pe acesta cu mâna peste umăr pentru a-l îndepărta. Întrucât ceilalți cetățeni din magazin au auzit-o pe persoana vătămată au fugit după persoana de sex masculin și au imobilizat-o. Din procesul-verbal de constatare întocmit de organele de poliție a rezultat că persoana de sex masculin care a încercat să sustragă bunuri din geanta persoanei vătămate este inculpatul Novac. În cauză a fost audiat un martor care la acea oră efectua cumpărături în același magazin. Martorul a arătat că la un moment dat a auzit o doamnă care reclama că un bărbat a încercat să-i fure bunuri din poșetă, observându-l că acesta încearcă să părăsească magazinul. Martorul a arătat că s-a poziționat în fața lui, blocându-i ieșirea, spunându-i să aștepte sosirea organelor de poliție. Din înregistrările surprinse de camerele de supraveghere din magazin a rezultat că inculpatul Novac s-a apropiat nejustificat de mult de persoana vătămată, zăbovind mai multe secunde în imediata apropiere a acesteia, după care s-a îndepărtat prefăcându-se că vorbește la telefon, iar când s-a apropiat din nou de persoana vătămată aceasta a simțit că inculpatul i-a umblat la geantă și l-a lovit pe acesta cu geanta peste umăr și spate. Din înregistrare se observă cu certitudine intenția inculpatului de a sustrage bunuri, având pe mâna stângă o geacă, pentru a-și masca activitatea”. Inculpatul nu a recunoscut săvârșirea faptei, arătând că s-a atins întâmplător de persoana vătămată.  Inculpatul a declarat că dorea să facă cumpărături însă la controlul corporal nu au fost găsiți bani asupra lui”.

Polițiștii clujeni mai spun că în ultima vreme Novac folosea o altă metodă, decât cea clasică cu geaca pe mână. Potrivit oamenilor legii, Novac folosea tehnica ”îmbrățișării”, fiind înregistrate la secțiile de poliție de pe raza municipiului Cluj Napoca peste 20 de reclamații cu privire la furturi din buzunare, operate de celebrul Novac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *