Ouălele vopsite cu coji de ceapă sunt cea mai simplă și ușoară rețetă în perioada Paștelui.
Iată cum vopsim ouălele cu coji de ceapă:
- ouă albe (se pot vopsi până la 30 de ouă)
- coji de ceapă roșie
- coji de ceapă galbene
- 3 linguri oțet
- 1 linguriță sare
- apă (cantitatea este în funcție de numărul de ouă pe care dorim să le vopsim)
- frunzulițe, plăntuțe mărimi mici cât să formeze un model pe un ou dres fin de damă, în culoarea piciorului
1. Se pun într-o oală cojile de ceapă, se adaugă apă rece cât să acopere cojile. Apa să umple cam jumătate din vas.
2. Ouăle se spală bine cu apă și detergent lichid, apoi se usucă cu prosoape de hârtie absorbante.
3. Se ia câte un ou și se pune pe el o frunzuliță pentru model, cu partea cu nervuri lipită pe ou. Astfel se va imprima un model cât mai frumos și mai interesant
4. Deasupra frunzuliței fixate pe ou, se așează bucata de ciorap și se întinde cu grijă să nu deplaseze frunzulița.
5. Se strânge ciorapul la spate, în partea opusă frunzei aplicate. Se fixează legând strâns cu o ață.
6. Se așează ouăle astfel ornate în oala cu apă, cu grijă ca acestea să fie acoperite bine de cojile de ceapă și de apă. Se adaugă oțetul și sarea.
7. Se pune oala la fiert și se cronometrează 7 minute din momentul în care apa dă în clocot. După ce se ia oala de pe foc, se pune deoparte și se lasă ouăle să se răcească în apa colorată.
8. Se scot ouăle din apă și se desfac cu grijă din ciorap. Se îndepărtează aplicațiile vegetale de pe ouă și se lasă pe șervețele să se usuce. Pentru ca aceste ouă vopsite cu coji de ceapă să aibă luciu, se ung cu grijă cu o bucată de slănină sau cu un șervețel îmbibat în ulei.
Lasă un răspuns