,

Rețeta tradițională a celebrului drob de miel – preparatul de bază care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Posted by

Unul dintre tradiționalele preparate care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște este clasicul drob de miel, care are cea mai populară rețetă.

Află cum se face celebrul drob de miel și ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente:

  • Măruntaiele de la un miel ( orgenele: ficatul, plămânii, rinichii, inima)
  • Prapurele mielului (membrana care învelește organele)
  • Carne de la capul și coastele mielului (aici este vorba de bucățile de carne pe care le folosim pentru ciorbiță și vom păstra carnea pentru ciorbă iar căzăturile și grăsimile, le vom pune în drob)
  • 2 legături de ceapă verde sau 3 mai mici
  • 1 legătura usturoi verde sau 2 mai mici
  • 50 ml ulei vegetal
  • 2 legături de pătrunjel
  • 6 ouă
  • Sare și piper după gust

Cum se prepară drobul de miel

Pentru început vor fi spălate foarte bine organele mielului și apoi vor fi puse la fiert în apă rece, fără absolut nimic. Bunica spunea că dacă pui sare se întărește ficatul și o să fie ca piatra.

După ce va începe să fiarbă se va forma o spumă, pe care va trebui să o luăm jos. Având în vedere că, carnea de miel este destul de fragedă, nu va trebui să fierbem mai mult de o ora, o oră și 20 de minute, după care lăsăm organele să se răcească în apa în care au fiert.

În timp ce organele se răcesc, spălam ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.

Le punem la călit, până se înmoaie bine și dispare toată apa lăsată de la ele. Le dăm deoparte să se răcească.

Fierbem 3 ouă și le curățăm de coajă.

Punem și bucățile de carne pentru ciorbă la fiert, vezi aici cum, după care alegem carnea pe care o păstrăm pentru ciorbă, iar căzăturile și grăsimile, le păstrăm pentru drob.

Alegem carnea pentru ciorbiță și o dăm deoparte iar ceea ce rămâne, grăsimi, piele, resturi de carne le tocăm mărunt.

După ce s-au răcit organele le tocăm cubulețe mici și le punem într-un vas alaturi de carnea rămasă de la ciorbiță peste care adăugăm ceapa cu usturoiul călite, cele 3 ouă crude rămase, pătrunjelul, sare, piper și omogenizăm.

Punem prapurele în apă călduță pentru a-l înmuia și îl intindem pe un blat de lucru. Punem jumătate din compoziția de drob, ouăle fierte, cealaltă jumătate de compoziție, uniformizăm, astfel încât să dăm forma unei rulade. Strângem prapurele in jurul ruladei și punem într-o tavă de cuptor unsă cu ulei. Dăm la cuptor 35-40 de minute la 180 de grade, după care o scoatem și o lăsăm în tava în care s-a copt până se temperează.

Scoate drobul din tavă și-l punem pe un blat, iar deasupra punem o tavă sau ceva drept cu o greutate, nu foarte mare, atât cât să preseze ușor și să-l compacteze. Lăsăm așa până se răcește după care îl punem la frigider.

Tăiem rece și servim alături de celelalte preparate tradiționale de Paști. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *