Rezervoarele cu oxigen se văd din satelit, dar autoritățile nu văd nimic. A fost risc de explozie majoră la Cluj Napoca

Posted by

În cursul zilei de vineri, un recipient cu 20.000 de litri de exigen lichid a fost la un pas de explozie, la periferia orașului Cluj Napoca.

Angajații firmei Air Liquide Romania SRL, de pe strada Cantonului, din Cluj Napoca sunt chestionați cu privire la acest eveniment grav.

În cursul nopții, pompierii au fost alarmați săî intervină după dintr-un recipient de 20.000 de litri de oxigen au existat scurgeri.

rezervoarele de oxigen sunt marcate cu sageti.
rezervoarele de oxigen sunt marcate cu sageti.

În prima fază, în zona tabloului electric de la acest recipient a existat un incendiu, care a fost stins de angajații societății comerciale.

În momentul în care pompierii au ajuns la fața loculuui, au constatat că din conducta care alimenta rezervorul de 20.000 de litri de oxigen, au existat scurgeri, drept pentru care robineții de siguranță au fost opriți.

Andrei Biriș, de la ISU Cluj, ne-a declarat că instalația a fost ventilată rapid pentru a nu exista riscul unei explozii.

”Este cunoscut faptul că oxigenul are o putere mare de explozie”, a spus Biriș.

În fotografia realizată din satelit se poate vedea că în zonă există cel puțin șapte rezervoare mari, apropiate unul de celălalt.

Din această frază rezultă că angajații de la Air Liquide Romania SRL, au uitat să închidă robinetul.

Rezervoarele se văd din satelit

Pompierii de la ISU Cluj sunt la fața locului pentru a investiga dacă firma avea nevoie de avize.

Cu toate astea, din satelit se pot vedea șapte rezervoare mari, situate în partea din spate a zonei unde se află firma.

Andrei Biriș a mai precizat că firma a primit aviz de securitate la incendiu.

”Verificările privind mentenanța și respectarea măsurilor de siguranță specifice instalațiilor și recipientelor sub presiune revin ISCIR și CNCIR. Dacă nu sunt modificări nu este nevoie de reînnoirea autorizației”, ne-a declarat Andrei Biriș, de la ISU Cluj.

O firmă cu profit

Din bilanțul publicat de Ministerul de Finanțe rezultă că firma are 78 de angajaț, o cifră de afaceri pentru anul 2022, de 130.7 milioane lei, și un profit net de 11.8 milioane lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *