EVENIMENTE, NATIONAL

România ar putea avea cel mai lung tunel. Va fi construit pe sub Meseș

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut un anunț important, luni, cu privire la faptul că CNAIR a transmis la ANAP pentru validare documentaţia pentru etapa a 2-a a licitaţiei Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nuşfalău, care include şi Tunelul Meseş.

foto arhiva

„Cel mai lung tunel din România este cu un pas mai aproape de construcţie! CNAIR a transmis la ANAP pentru validare documentaţia pentru etapa a 2-a a licitaţiei Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nuşfalău, care include şi Tunelul Meseş (Autostrada Transilvania)”, a scris Sorin Grindeanu, luni pe Facebook.

Astfel, prima etapă a licitaţiei pentru acest lot a fost lansată, în luna aprilie 2020, la un preţ estimat de 4,5 miliarde de lei (fără TVA).

„Cel mai dificil lot al autostrăzii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezintă tunelul Meseș, cu un cost estimat de aproximativ 1 miliard de lei (fără TVA).

Tunelul (forat) va avea două galerii și două benzi de circulație pe fiecare sens.

Pe acest lot urmează să mai fie construite 65 de viaducte, poduri și pasaje, cu o lungime totală de 13 km.

Contractul, finanțat prin POT 2021-2027, prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor”, a mai precizat Grindeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*