, ,

România își vinde istoria. Legendarele locomotive și vagoane de la Muzeul Depoului Dej ar putea fi vândute de CFR Marfă pentru plata datoriilor la ANAF

Posted by

Datoriile acumulate de CFR Marfă în peste 20 de ani la ANAF a dus la sechestrarea legendarelor locomotive și vagoane care au scris istorie pe liniile ferate din România. 

În prezent, pentru a diminua din datoriile către ANAF, CFR Marfă a anunțat că va demara procedurile de vânzare a 7153 de vagoane și 508 de locomotive istorice, potrivit un site de profil.

Marea majoritate a locomotivelor și vagoanelor au fost retrase din circulație și sunt cu revizii expirate, multe dintre ele conservate de cel puțin 10 ani, iar printre ele se află și colecția istorică a Muzeului Depoului Dej.

Reprezentanții Muzeului Depoului din Dej a realizat eforturi mari pentru lucrări de restaurare a mai multor exponate, iar unele așteaptă să fie restaurate și ele.

Pentru a fi salvată colecția istorică de locomotive și vagoane din Dej a fost lansată o petiție, iar oamenii sunt invitați să o semneze.

Petiția a fost semnată de peste 400 de persoane și se află AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *