,

„România lucrului bine făcut”. La o furtună puternică s-a rupt noul pod peste Someș. Mii de tone de grinzi au fost măturate

Posted by

Noul pod aflat în plină construcție din județul Bistrița-Năsăud, care formează noua centură a orașului Beclean, s-a rupt la o furtună puternică. Tone de grinzi uriașe din beton au fost măturate de vânt.

Primarul din Beclean, Nicolae Moldovan, a declarat că nu este o mare problemă, podul, adică pilonii, a rezistat, doar grinzile vor trebui înlocuite și nu a fost afectată structura de rezistenţă a podului.

Furtuna puternică, tornada care s-a format pe cursul Someşului a ridicat grinzile şi le-a răsturnat de la 20 de metri înălţime. Nu este afectată rezistenţa podului sau celelalte elemente.

Grinzile acestea se vor elimina, e un accident tehnic care se poate întâmpla la o asemenea vijelie, se vor face alte grinzi, noi. Nu se vor decala termenele. (…) Nu s-a prăbuşit centura, doar grinzile”, a declarat Moldovan pentru Agerpres

Nici una dintre grinzi nu mai poate fi refolosită, iar doar costurile recuperării lor din Someș pot fi de două ori mai mari ca înocuirea cu altele noi. Grinzile nu pot fi abandonate în râu, pentru că pot colmata albia, iar, la o viitură mai serioasă, pot distruge întregul ansamblu. Toată operațiunea de refacere a stricăciunilor și finalizare a obiectivului se poate amâna cu un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *