,

România se pregătește de război. Anunțul lui Raed Arafat

Posted by

România se pregătește de război. Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat, care a declarat că spitalele au intrat în pregătiri pentru un eventual conflict militar, făcându-se stocuri pentru tratarea răniților.

România se pregătește de război
România se pregătește de război

Astfel, se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare din ţările membre NATO pentru a face faţă unei eventuale situaţii de conflict, a precizat Arafat la Digi24.

Nicio ţară n-are spitale militare cu toate specialităţile care să acopere nevoia militarilor, aşa că orice spital civil va ajunge în final să primească, posibil, răniţi, militari sau civili.

„Dacă UPU-rile sau dacă în spitalele civile, în caz de conflict, vom primi pacienţi, este normal. Toată Europa, toată lumea vede acest lucru, că militarii, dacă sunt răniţi, vor ajunge la un moment în spitalele civile. Nicio ţară n-are spitale militare cu toate specialităţile care să acopere nevoia militarilor. Aşa că orice spital civil va ajunge în final să primească, posibil, răniţi, militari sau civili”, a spus şeful DSU. 

România nu este pregătită de război

Raed Arafat a precizat că ”mai este de lucrat pe sistem, pe partea de capacităţi de terapie intensivă şi de capacităţi chirurgicale”.

„Este mult de lucrat şi aici. Să ştiţi că se lucrează, nu numai în România. Se lucrează peste tot pentru pregătirea sistemelor sanitare din ţările membre NATO pentru a face faţă unei eventuale situaţii de conflict. Chiar dacă toată lumea spune că acest lucru este foarte puţin probabil şi că nu trebuie să ne speriem, da, aşa este, dar a fi pregătit este un lucru obligatoriu. Şi anul trecut, nu este niciun secret că s-a ţinut la NATO o întâlnire a grupului întrunit de sănătate, care este un grup pe care am onoare să-l coordonez de câţiva ani”, a spus Raed Arafat, citat de news.ro

„Deci pot să spun că mai avem încă, dar creştem, creştem la stocuri, la pregătire, la materiale sanitare. Recent am luat un proiect de 96,5 milioane euro pentru crearea unui stoc medical şi de detecţie şi de monitorizare pe partea de chimic, biologic şi radio-nuclear. Un stoc pe care noi îl creăm în România în numele Uniunii Europene şi sunt alte ţări similare nouă care au luat astfel de sume ca să facă aceleaşi lucru. Astea toate cresc nivelul de pregătire”, a adăugat Arafat. 

În ședința CSAT de săptămâna trecută s-a decis ca toate unitățile medicale să fie pregătite pentru un eventual război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *