,

Românul care luptă în Ucraina este viu și nevătămat. Presa din România l-a ucis

Posted by

În cursul zilei de azi, toate marile ziare centrale din România au titrat că un voluntar român care luptă în Ucraina, ar fi murit. Românul care luptă în Ucraina.

Era vorba despre Ovidiu Stoica, comandantul unui detașament de voluntari care luptă contra rușilor.

Românul care luptă în Ucraina.
Românul care luptă în Ucraina.

Doar că Stoica nu a murit. Informația a fost contrazisă de Radu Hossu, un alt voluntar român. Hossu a vorbit cu Stoica la telefon.

”Astăzi am dat o veste bună unei mame. După ce am vorbit cu Stoica Ovidiu la telefon, acesta care nu reușea să dea de mama lui (nu mă întrebați de ce), am sunat-o pe dânsa și i-am spus că fiul ei este viu. Nevătămat și este departe de Ucraina. Mama lui Ovidiu mi-a spus că îmi mulțumește din suflet și că ”nici nu știu ce să mai zic, nu mai aveam suflet”, a scris Hossu.

Informația a fost preluată fără să fie verificată. Românul care luptă în Ucraina

Radu Hossu a mai scris că informația a fost furnizată prima dată de Gabor Petru. Acesta conduce o asociație de voluntari pentru Ucraina.

Cel mai probabil, Gabor nu a avut resursele necesară să verifice informația.

”Gabor Petru este un om de bună credință. Cu o inimă mare și un voluntar absolut extraordinar. Însă acesta nu are niciun fel de experiență de presă și eu cel puțin nu am cum să mă supăr pe el. Chiar dacă ar fi fost înțelept să șteargă postarea când am scris că Ovidiu Stoica este viu. Însă de la cine am așteptări sunt redacțiile de presă. Nu le enumăr aici, însă toată presa din România l-a dat mort și chiar după ce am postat eu, chiar și după ce le-am scris unora să rectifice știrea, aceștia au menținut-o și astfel au panicat familia”, a mai scris Hossu.

Rămânem cu vestea bună: Ovidiu Stoica este viu, sănătos, nevătămat. Mama lui este bine acum. Sperăm ca data viitoare când se vorbește de a „omorî” un om, presa main-stream din România să se informeze mai bine, din mai multe surse, care nu au legătură unii cu alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *