Roșii gigant cultivate de Emil Boc la casa sa din Apahida. Cresc doar în această zonă

Posted by

Recent, primarul Clujului, Emil Boc a fotografiat o parte din legumele și produsele, produse la casa lui de la Câmpenești, Apahida.

Specialilștii susțin că acest soi de roșii se dezvoltă foarete bine în bazinul legumicol de la Apahida, unde se află și lunca Someșului Mic.

”După muncă, și răsplată! Răsaduri de roșii cumpărate de la piața volantă, plantate, întreținute și culese în “regie proprie”! Și producție reușită de piersici! Merită! Orice reconectare cu Natura nu poate fi decât Sănătoasă”, a scris primarul Clujului, Emil Boc.
 
Primarului Clujului a mai cules și un coș cu piersici foarte frumoase.

Roșii din soiul inimă de bou

Aceste roșii cu care Emil Boc le-a cules din propria grădina fac parte din soiul ”inimă de bou”. O astfel de legumă poate ajunge chiar și la greutatea de un kilogram, fiind foarte savuroasă.
 
Specialiștii susțin că acest soi de roșie este unul mai ”rustic”, fiind crescut mai mult în grădini particulare, și mai putin în exploatații agricole intensive.
 
Are o rezistență mare la boli și produce niște roșii mari, dulci, gustoase și zemoase. Soiul Inimă de Bou îl puteți recunoaște foarte ușor, datorită aspectului de roșie aproape uriașă, care ajunge și la 600-700 de grame. Are puține semințe. Roșia are însa un dezavantaj și anume că nu rezistă mai mult de câteva zile după ce a fost culeas”, explică specialiștii.

Și-a cumpărat o casă pe strada polițiștilor

În luna mai 2001, Foaia Transilvană vă prezenta în exclusivitate imagini cu casa cumpărată de Emil Boc, în localitatea Câmpenești, comuna Apahida. Dacă ați crezut cu primarul Clujului și-a luat un ”palat”, lucrurile nu stau deloc așa.

Casa familiei Boc din Campenesti / Apahida.
Casa familiei Boc din Campenesti / Apahida. Sursa foto: Foaia Transilvană.

Locuința este situată pe strada ”polițiștilor” din Câmpenești, o zonă unde parcelele de 500 de metri pătrați, sunt concesionate de oamenii legii. De altfel, spun cei care locuiesc în zona respectivă, casa respectivă a fost construită de o polițistă care lucrează la Serviciul de Înmatriculări și Permise de Conducere, pe două parcele concesionate în perioada 2003-2004, de către Primăria Apahida, la o sumă modică.

”Doamna în cauză a avut două parcele de 500 de metru pătrați pe care le-a comasat într-un singur lot de 1000 de metri pătrați, pe care a construit o casă cu vedere la lac. Această proprietate a fost cumpărată de Emil Boc”, ne-a declarat, atunci, unul dintre polițiștii care locuiesc în zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *