, ,

RUȘINEA din centrul Clujului. Clădirea Oficiului Poștal 1 de pe str Regele Ferdinand, într-o stare de degradare continuă – FOTO

Posted by

De ani buni, o clădire istorică din centrul municipiului Cluj-Napoca, poziționată chiar în inima orașului, pe recent modernizata și mult lăudata stradă Regele Ferdinand, a ajuns într-o stare deplorabilă și este lăsată să se degradeze văzând cu ochi, fără ca cineva să ia măsuri. Este vorba de imobilul care găzduiește Oficiul Poștal nr. 1, care a ajuns o rușine pentru imaginea „orașului de cinci stele”, arătând ca o pușcărie în zona centrală.

O clădire ponosită, murdară și din care s-au desprins bucăți din tencuială, iar nimănui nu pare să-i pese de acest lucru.

Astfel că, nu putem să nu ne întrebăm, oare când va simți cineva nevoia să ia atitudine și să oblige proprietarul clădirii să demareze un proces de renovare până nu va fi prea târziu?

Din 2016, Primăria Cluj-Napoca a introdus supraimpozitarea cu 500% a proprietarilor clădirilor degradate din centrul orașului, dar se pare că imobilul Oficiului Poștal nr. 1 pare să fie scutit de acest program.

Pe lângă starea dezolantă în care se află, stricând imaginea zonei și a străzii Regele Ferdinand cu care administrația locală nu ratează nicio ocazie de a se lăuda, este și un pericol public pentru trecători, oricând există riscul ca o bucată din zid sau o țiglă din acoperișul peste care au trecut anii să se desprindă și să rănească pe cineva.

Palatul Poștei de pe strada Regele Ferdinand nr. 23 este o clădire reprezentativă a urbei, ridicat la sfârșitul secolului al XIX-lea și finalizat în anul 1898.

Vezi cum arată rușinea din centrul Clujului – Oficiul Poștal nr. 1

În zilele următoare, Foaia Transilvană va continua să vă arate zonele abandonate, în paragină și care sunt lăsate de izbeliște de administrația locală.

Vasile MANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *