Acasă EVENIMENTE S-a ales praful de proiectele lui Tișe. ”Gargara politică” nu a ajutat...

S-a ales praful de proiectele lui Tișe. ”Gargara politică” nu a ajutat la nimic. Clujul rămâne fără spital de pediatrie

0
sursa foto: facebook/pagina Alin tise

În ultimii ani, liberalul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj ne-a bombardat, la propriu cu fel de fel de investiții, care mai de care mai pompoase, de care s-a cam ales praful.

Tișe a devenit politicianul ”o să”, de la vom face dar nu știm când. F

inanțarea celor două spitale promise de Tișe, prin PNRR nu va exista. Cu alte cuvinte, s-a ales praful de toate promisiunile politicianului liberal.

Spitalul de pediatrie monobloc cu heliport și alte bazaconii

Pe parcursul anului 2022, Tișe a ieșit public de mai multe ori și a prezentat imagini publice cu noul spital de pediatrie monobloc. Clujul are mare nevoie de așa ceva, mai ales că sistemul de acordare a îngrijirii medicale pentru copii se face în sistem pavilionar, clădirile fiind împrăștiate în diverse locuri din Cluj Napoca.

Chiar și pe 11 octombrie 2022, Tișe susținea că Spitalul de Pediatrie Monobloc se va construi. A prezenentat și o randare despre cum va arăta noul spital, cu 500 de paturi.

Investiția era de 400 de milioane de euro, cu heliport și bandă dedicată special pentru ambulanțe. O poveste frumoasă, cu un final trist.

„Spitalul Monobloc de Copii este cel mai important proiect al Clujului din domeniul sănătății, care va deservi pacienți din întreaga țară. Ne bucurăm că acest proiect prioritar avansează extrem de rapid, dorința noastră fiind aceea de a demara, în cel mai scurt timp, licitația de execuție a lucrărilor”, a spus Tișe.

Centrul Integrat de Transplant o altă poveste frumoasă

Când un politician nu are ce spune sau nu are realizări concrete, se apucă să abereze la greu pe tema unor subiecte absolut fantastice.

Așa a făcut și Tișe, legat și de Centrul Integrat de Transplant, o altă investiție estimată la 466 de milioane de lei.

Era data de 22 septembrie 2022, când Consiliul Județean Cluj a emis un comunicat pe acest subiect din care aflăm că ”s-a publicat în SEAP anunțul referitor la achiziționarea lucrărilor de construire a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj”.

De altel, în ultimii trei ani, Tișe a tot vorbit despre acest subiect. Mai mult, Tișe era foarte optimist, deși se știa că acest spital nu va fi construit niciodată cu bani din PNRR.

„Ne dorim ca în maxim 3 ani să avem ridicată clădirea modernă în care va funcționa Centrul Integrat de Transplant de pe str. Hașdeu. Speranța noastră este să atribuim cât mai repede, astfel încât să fie salvate cât mai multe vieți. E unul din proiectele unice pe care le dezvoltăm în sănătate la Cluj, dar care va deservi întreaga Românie”, a spus liberalul clujean”, spunea liberalul Tișe.

Și această investiție nu și-a găsit finanțare din PNRR.

Investițiile finanțate din PNRR

Politicienii români vorbesc despre acest PNRR, ca de un izvor nesecat de bani. Cu toate acestea, fondurile sunt limitate, iar Ministerul Sănătății a aprobat lista cu investițiile care vor fi finanțate din acest fond.

Din cele 27 de spitale, din Cluj este un singur obiectiv medical, fiind vorba despre Spitalul de Neurochirugie, condus de celebrul profesor doctor Ștefan Florian. Acesta s-a luptat în tăcere pentru această investiție și a primit finanțarea.

”Recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – secția clinică neurochirurgie – centru de patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.