S-a anulat Târgul de Vară de la Negreni din 2020

Posted by

Primăria comunei Negreni a luat decizia de a suspenda tradiționalul târg care avea loc în perioada verii în localitatea clujeană.

“Având în vedere situațiile create de pandemia de coronavirus și regulile impuse prin ordonanțele militare, conform stării de alertă, Târgul de Vară sau Târgul Coaselor, ediția iunie 2020, se suspendă”, a comunicat primarul Dorin-Constantin Manea.

Primăria Negreni încă nu a formulat o decizie despre desfășurarea ediției de toamnă a târgului, care are o amploare mai mare, grupând până la 15.000 de participanți. Cele 10 ha ale târgului au fost suplimentate în ultimii ani cu 15.000 mp, oferiți de proprietarii unor terenuri de pe malul Crișului Repede, iar în 2019 au debutat lucrările la un nou pod peste râu.

Informații despre vestitul „târg de la Lacul Negreni” confirmă dezvoltarea comunității din zonă încă din Evul Mediu. Principalele activități din zonă sunt agricultura și creșterea animalelor. Negreni a aparținut de raioanele Aleșd sau Huedin, însă din 2002 s-a desprins de Ciucea, revenind la rangul de comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *