S-a dat startul demolării vechiului pod din Someșul Rece. Cum se va circula până e gata cel nou

Posted by

Au început lucrările de demolare a vechiului pod din Someșul Rece, care se afla într-o stare avansată de degradare. Acesta se află la km 4+310 al drumului județean DJ 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R.

Până la finalizarea noului pod, traficul rutier este deviat pe podul provizoriu construit în amonte. Acesta are o lungime de 45 metri și este unul solid, construit pe o structură metalică, circulația desfășurându-se alternativ, pe o singură bandă.

Podul situat în coada lacului Gilău, înspre localitatea Someșul Cald, este doar unul din cele 14 amplasate de-a lungul întregului traseu al drumului județean 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R, dintre care două sunt prevăzute a fi construite de la zero.

De asemenea, în ceea ce privește drumul județean 107P, în lungime de peste 44 de km, lucrările de modernizare pe fonduri europene avansează în ritm alert, acestea înregistrând un progres de cca. 80%.

În acest moment se lucrează, pe porțiuni, la refacerea șanțurilor, la construirea parcărilor și amenajarea drumurilor laterale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *