Connect with us

Hi, what are you looking for?

ADMINISTRATIV

S-a dat startul demolării vechiului pod din Someșul Rece. Cum se va circula până e gata cel nou

Au început lucrările de demolare a vechiului pod din Someșul Rece, care se afla într-o stare avansată de degradare. Acesta se află la km 4+310 al drumului județean DJ 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R.

Până la finalizarea noului pod, traficul rutier este deviat pe podul provizoriu construit în amonte. Acesta are o lungime de 45 metri și este unul solid, construit pe o structură metalică, circulația desfășurându-se alternativ, pe o singură bandă.

Podul situat în coada lacului Gilău, înspre localitatea Someșul Cald, este doar unul din cele 14 amplasate de-a lungul întregului traseu al drumului județean 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R, dintre care două sunt prevăzute a fi construite de la zero.

De asemenea, în ceea ce privește drumul județean 107P, în lungime de peste 44 de km, lucrările de modernizare pe fonduri europene avansează în ritm alert, acestea înregistrând un progres de cca. 80%.

În acest moment se lucrează, pe porțiuni, la refacerea șanțurilor, la construirea parcărilor și amenajarea drumurilor laterale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Guvernul României a anunțat aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea a 20 de treceri la nivel cu calea ferată din județul Cluj, pentru sporirea siguranței...

ADMINISTRATIV

Comuna clujeană Chinteni continuă să se dezvolte, iar potrivit primăriței Lucia Suciu un proiect de anvergură a fost aprobat în unanimitate de către o...

ADMINISTRATIV

Contractul de proiectare și execuție pentru realizarea primului tronson al Centurii Metropolitane va fi semnat marți, 8 august, iar acesta are o valoare de...