,

S-a deschis oficial noul Parc Feroviarilor. Cât de bestial arată

Posted by

S-a deschis oficial noul Parc Feroviarilor, iar clujenii sunt invitați la plimbare și relaxare în acest nou spațiu de agrement de 5.3 de hectare.

S-a deschis oficial noul Parc Feroviarilor
S-a deschis oficial noul Parc Feroviarilor

Primarul Emil Boc a publicat un filmuleț video în care îi cheamă pe clujeni, cu mic cu mare, să se bucure de noul parc. Edilul susține că administrația locală a urmărit integrarea Someșului în arealul de mobilitate alternativă și de recreere a orașului.

Clujenii au luat deja cu asalt noul parc

”Parcul Feroviarilor completează investițiile în dezvoltarea spațiilor verzi și crearea culoarului verde-albastru de-a lungul râului Someș. Anume Parcul Armătura, malurile Someșului de la Grigorescu și până în zona centrală, respectiv zona platoului Sălii sporturilor.

Am urmărit astfel integrarea Someșului în arealul de mobilitate alternativă și de recreere al Clujului, oferind spații verzi generoase, moderne, pentru mișcare și petrecere a timpului liber”, a declarat edilul Emil Boc

Proiectul de modernizare al Parcului Feroviarilor a fost implementat pe baza rezultatului unui Concurs internațional de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România.

Câștigătorul premiului I – contractul de proiectare – desemnat de juriu a fost Asiza Birou de Arhitectura S.R.L. Lucrările sunt realizate de Asocierea SC Nord Conforest SA & Eco Garden Construct SRL.

Câți bani s-au investit?

Investiția în noul parc s-a ridicat la circa 9 milioane de euro. În ciuda criticilor venite pe rețelele sociale de la clujeni, administrația locală susține că s-au plantat 555 arbori, 32.500 de arbuști și 5500 de bucăți de flori perene.

Parcul Feroviarilor are locuri de joacă pentru copii, instalații din pavilioane și aleile. De asemenea, există acces la pasarela a doua pentru persoanele cu dizabilități.

Nu lipsesc aleile din lespezi de piatră, vegetație, gazon și plantatii cu arbori și arbusti. Iluminatul este asigurat cu sistem LED şi mobilier urban pentru odihnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *