,

S-a închis Colegiul Național George Coșbuc din cauza infectărilor cu COVID-19. Prefectul Mircea Abrudean cere anchetă disciplinară pentru director

Posted by

Conducerea Liceului Teoretic George Coșbuc din Cluj-Napoca a decis închiderea unității de învățământ ca urmare cazurilor de infectare cu COVID-19.

Există 4 cazuri de elevi infectați cu COVID-19 la Coșbuc, trei dintr-o clasă și unul din altă clasă, iar directorul a decis închiderea școlii și trimiterea celor 1000 de copii acasă, fără notifica părinții și Prefectura.

Gestul de iresponsabilitate al directorului de a trimite copiii mici singuri acasă, pe străzile Clujului, a stârnit nemulțumirea părinților.

Decizia directorului a stârnit nemulțumirea prefectului Mircea Abrudean, care va solicita o ancheta disciplinară pentru acesta, după ce a decis închiderea școlii fără a avea acordul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

Potrivit prefetului Mircea Abrudean: „Se va lua măsura suspendării activității celor 2 clase pentru 14 zile, urmând ca dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ să luăm decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învățământ. Reamintim că vineri, luni și marți unitatea va desfășura doar cursuri online”, a anuntat prefectul.

Referitor la decizia directorului, Abrudean a susținut că s-a luat fără a avea avizul organismelor abilitate.

„Decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, dacă a existat, s-a luat fără avizul organismelor abilitate. Am solicitat deja ISJ Cluj o ancheta în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații să se ia măsuri în nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare”, a precizat prefectul.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *