,

S-a umplut „orașul de cinci stele” Cluj-Napoca de ciori moarte. Clujenii solicită explicații

Posted by

Mai mulți clujeni se plâng de faptul că s-au înmulțumit numărul de ciori moarte găsite prin curțile blocurilor, grădinilor, parcuri sau pe străzile din cartiere.

Aceștia trag un semnal de alarmă cu privire la acest aspect și cer explicații munipalității dacă s-a împărțit otravă și insecticide pentru combaterea ciorilor. Multe persoane susțin că păsările au fost otrăvite cu insecticide aruncate din mașini noaptea, însă nu a fost anunțată oficial nicio campanie de deratizare.

„De circa 2 săptămâni s-au înmulțit cazurile de ciori moarte sau de ciori care vizibil nu se simt bine. Pe un perimetru relativ mic (aprox 200 mp) situat între 4 blocuri din Gheorgheni am fotografiat 5 păsări moarte și 2 zgribulite în iarbă.

Păsările pozate par toate mature. Nu știu cauzele dar cu groază ma gândesc că poate nu este un caz singular în oraș.

Cunoscând traseul zilnic al cirorilor (oraș – rampa de la Pata-Rât) pot doar face supoziții că pe traseu ar fi problema sau altă supoziție ar fi ghena de gunoi dintre blocuri aflată la câțiva metri de păsările din poze. În ambele cazuri trebuie să fie vorba de otravă (insecticide, pesticide etc.)„, a scris Gergely Zoltan pe grupul Clujul Civic.

O altă clujeancă a confirmat că a observat în zona strzii Pasteur mai multe păsări moarte. „Şi în zona noastră (Pasteur, zona Grădinii Botanice) am văzut mai multe păsări moarte”, a scris femeia.

Au fost semnalate cazuri similare în Gheorgheni, Mărăști și Zorilor până acum.

Locuitorii care au semnalat cazurile de ciori și păsări moarte solicită explicații atât Primăriei Cluj-Napoca, cât și reprezentanților Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *