Saci de deșeuri abandonați în Făget. Mai mulți saci de deșeuri de construcții au fost găsiți abandonați pe un câmp din pădurea Făget.

Sacii de gunoaie au fost descoperit sâmbătă, 9 martie, de către o clujeancă care se plimba în aer liber.
„Mizerabil! Deseuri de constructii, in mijlocul naturii! Cine ii gaseste? Cine ii pedepseste? Ce e de facut?”, a scris clujeanca Ioana Cismasiu pe Clujul Civic.
O soluție de bun simț pentru a scăpa de această problemă
Consilierul județean Adela Dehenes a venit cu o soluție de bun simț pentru a stopa acest fenomen al sacilor de deșeuri din construcții care sunt abandonați în zona pădurilor Clujului.
„Ce e de făcut? Posibilitatea de a colecta deşeuri din construcții în Centre de aport voluntar, pentru a fi valorificate la o stație de concasare betoane şi materiale de construcții, şi ulterior folosite pentru obiective de infrastructură. Cine le-a dus în vârful dealului, poate să le transporte şi acolo unde trebuie, numai să existe acele Centre şi voința de a le valorifica cinstit”, a scris Dehenes.
„Varianta ieftină este să le duci în apropiere și să le arunci în natură. Prima măsură pentru a reduce fenomenul este de a pune la dispoziția persoanelor fizice, gratuit, multe containere mari pentru depozitarea deșeurilor din construcții și renovări.
Dacă o familie din Mănăștur își renovează un apartament, ce costuri sunt să ducă deșeurile la Pata Rât? Probabil sute de lei.
Am avut un geam de termopan fisurat și l-am înlocuit. Am sunat la Supercom să întreb unde îl pot duce pe cel vechi, au spus că:
– NU la deșeuri de sticlă reciclabilă, că e tratat chimic
– NU la containerul de moloz, că nu e moloz
– NU la deșeuri menajere, că nu e menajer
Am cerut să închiriez un container mic pentru 24h ca să arunc și alte deșeuri, au spus că nu au. Nu le-am dus în pădure, desigur, dar înțeleg cum ajung unii să o facă”, a completat si Mihai Savu.
Lasă un răspuns