,

Săgeți spre primarul din Huedin, Mircea Moroșan, trimise de directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș. Edilul liberal cu trei mandate e îndemnat să caute pe Google pentru a vedea ce imagine are orașul lui

Posted by

Directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC), Daniel Tămaș, îl critică și trage la răspundere pe primarul orașului Huedin, liberalul Mircea Moroșan, care candidează în acest an pentr un nou mandat.

Tămaș i-a adresat mai multe întrebări importante edilului din Huedin, printre care, de ce a așteptat 12 ani să realizeze toate proiectele pe care acum, în campanie electorală fiind, de ce nu există un centru rezidențial pentru persoane vârstnice, de ce nu există în Primăria Huedin un birou pentru evaluarea cazurilor de persoane cu dizabilități ca să nu mai fie nevoiți să bată drumul până la Cluj-Napoca sau de ce nu a sprijinit oferta făcută de DGASPC Cluj de a sprijini înființarea acestui birou?!, sunt întrebările pe care Daniel Tămaș i le-a adresat liberalului Mircea Moroșan pe Facebook.

La final, directorul DGASPC Cluj îl îndeamnă pe Mircea Moroșan să facă o căutare pe Google după numele orașului pe care îl păstorește de trei mandate an pentru a vedea starea dezolantă în care se află.

Redăm mesajul directorului DGASPC Cluj, Daniel Tămaș:

„Tot din seria #ciocoiivechisinoi, trecem astazi și pe la Huedin, unde primarul Mircea Moroșan, cu trei mandate deja la activ, promite că va continua ce a început și își propune să intre într-o nouă etapă de dezvoltare accelerată… După domnia sa, cei 12 ani de când este la cârma orașului au transformat Huedinul într-un fel de perlă a Transilvaniei, pentru că, nu-i așa, oamenii beneficiază de un spital, piață, parcări sau casă de cultură…

Domnul Moroșan, cred că puțină modestie nu strică, pentru că aceste lucruri trebuie contabilizate la necesarul de bază pentru ca o comunitate să funcționeze cât de cât în sec.XXI, în niciun caz prezentate ca “mari realizări”. Știu că vă propuneți să atrageți fonduri europene, să construiți parcuri industriale și câte altele, dar întrebarea mea este simplă – de ce ați așteptat totuși 12 ani ca să faceți aceste lucruri? Dacă măcar o parte din ceea ce promiteți din nou s-ar fi realizat, Huedinul ar fi avut astăzi ceea ce merită, raportat la potențialul său real.

Din păcate, Huedinul pare un fel de loc al șansei irosite, cu un excepțional potențial turistic, dar unde investițiile sunt la minim și șansele pentru tineri cam tot pe acolo… Domnule primar, pot să fiu de acord cu dumneavoastră în privința unui singur lucru – oamenii din acest oraș sunt minunați, am mulți prieteni acolo, pe care îi prețuiesc nespus. Bun, acum, vă întreb și eu un lucru la care mă pricep. Dacă tot vă sunt atât de dragi oamenii de acolo, de ce nici până astăzi nu există un centru rezidențial pentru persoane vârstnice la Huedin?

De ce nu aveți nici până acum în Primărie un birou pentru evaluarea cazurilor de persoane cu dizabilități, pentru ca oamenii aceștia, majoritatea cu posibilități materiale reduse, să nu fie nevoiți să bată drumul până la Cluj? Poate vă mai gândiți la oferta repetată a DGASPC Cluj de a sprijini înființarea acestui birou, la care nu am avut niciodată un răspuns…

De ce într-un oraș pe care îl considerați dinamic nu aveți nici până acum un centru de recuperare pentru copii și vârstnici cu dizabilități? Un exercițiu de memorie ar fi mai mult decât util, pentru că sunt sigur că ați omis să spuneți că președintele CJ Cluj, Alin Tișe, bunul dumneavoastră coleg de partid, a blocat în 2016 proiectul unui astfel de centru, pentru care aveam deja demarat un parteneriat cu societatea civilă.

Mai mult decât atât, vă amintesc domnule primar că nu ați mișcat un deget (ca să nu spun că ați fost complice) nici atunci când, tot în 2016, același Alin Tișe a blocat proiectul unui centru pentru copii cu tulburări de comportament, finanțat de o fundație elvețiană. O clădire amenajată și dotată cu tot ce trebuie de către partenerii elvețieni zace goală de patru ani, deși acolo se puteau crea cel puțin 50 de locuri de muncă pentru oamenii din Huedin.

Da, aceste lucruri fac parte tot din categoria facilităților de bază, iar lipsa lor arată câtă importanță acordați în realitate problemelor orașului atunci când vine vorba de cei vulnerabili (e drept și mai puțin activi electoral…). Vă rog, remediați acest cinism sau lăsați-i pe alții mai pricepuți să o facă.

Între timp, poate mai reflectați dacă sunteți cu adevărat pregătit să accelerați dinamica. Eu aș spune că Huedinul merită și altceva, merită, în primul rând, o nouă șansă.

P.S. Aș fi pus o imagine cu Huedinul, dar după o căutare pe net m-am răzgândit. Îi recomand dlui primar să dea un google search, să se convingă ce imagine are orașul lui, poate așa mai revine cu picioarele pe pământ…păcat”, a scris Tamas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *