EXCLUSIV! Salariul de nabab al directorului CTP Cluj, Liviu Neag! Am aflat secretul ascuns cu mare grijă

Compania de Transport Public Cluj are de pe vremea lui Gheorghe Funar, apoi Emil Boc, Sorin Apostu și din nou Emil Boc, același director general, pe inegalabilul Liviu Neag.

Cei de la Compania de Transport Public Cluj, nu au depus niciodată declarații de avere, deși Legea 176/2010, este foarte clară în această privință. Directorul general Liviu Neag susține că nu știa că trebuie să își depună declarație de avere, singura depusă fiind în luna mai 2021, la Tribunalul Cluj, unde CTP are un proces civil tocmai pe acest subiect.

Ei bine, ca să nu mai lungim vorba, salariul net al directorului Liviu Neag, pe ultimul an de zile a fost de 320.463 lei, adică 26.705 lei/lună, adică 5.427 euro/lună.

În tot acest timp, salariul președintului României, Klaus Iohannis este de 179.735 șei, ceea înseamnă un venit lunar net de 14.977 lei, adică 3.044 lei lună.

Care este averea lui Liviu Neag

Directorul CTP deține două imobile, un apartament de 122 de metri pătrați în Cluj Napoca și o cabană la Someșul Rece, judetul Cluj. Mai are două mașini, un Ford Kia din 2001 și un Audi R5 din 2011.

În schimb la capitolul financiar, Liviu Neag dă bani cu împrumut la persoane fizice, sume considerabile, de ordinul zecilor de mii de euro. În declarația de avere regăsim un împrumut de 49.960 de euro, acordat unui anume Rusu Ioan.

În documentul obținut cu greu de Foaia Transilvană, primul de acest fel, mai descoperim că Liviu Nega deține împreună cu soția titluri de stat în valoare de 271.000 de lei, în urma cărora a primit dividente de 9.000 de lei.

Mai mult, soția lui Neag, Cornelia a încasat dividente de la societatea comercială Soranela Com SRL, între anii 2014-2019, suma de 300.000 de lei.

Plătit pe contract de mandat

În ultimul an Compania de Transport Public a realizat un minus de aproape un milion de euro. Pentru acest motiv, Liviu Neag le-a trimis primăriilor din Zona Metropolitană Cluj o adreăt prin care solicita majorarea prețului la bilete pentru a acoperi pierderea din primele luni ale anului 2021, care se ridică la peste 800.000 de lei.

Cu toate astea, directorii de la CTP refuză să completeze declarații de avere deși Legea 176/20210 îi obligă să facă acest lucru. Poate dacă s-ar umbla la veniturile acestor directori, și pierderile companiei ar fi mult mai mici. Primarul Clujului, Emil Boc este obligat să ceară socoteală celor de la CTP pentru minusul operațional realizat în 2020, și să verifice dacă Liviu Neag și-a îndeplinit sau nu mandatul asumat prin contrat.

O adresă trimisă de șeful CTP Cluj, inginerul Liviu Neag, pe adresa comunelor din zona metropolitană, unde CTP deservește transportul în comun a încins comunitățile locale. În documentul respectiv, primarii acestor comune sunt somați să plătească suma de peste 800.000 de lei, pentru a acoperi pagubele pe care CTP le are în primele luni ale anului 2020.