Salina Turda și-a trimis angajații în șomaj. Cel mai vizitat obiectiv turistic din România suferă financiar

Posted by

Mai mulți angajați de la Salina Turda ne-au scris la redacție și ne-au informat că au fost anunțați că vor intra în șomaj tehnic până în data de 31 martie 2022.

Angajații Departamentului de Turism de la Salina Turda, care numără 15 oameni, au fost anunțați la finalul programului de muncă de decizia prin care sunt trecuți în șomaj tehnic.

„Ne-au mazilit. Au făcut anunțul la 15.30 fără să putem protesta. Au suspendat pentru următoarele două luni activitatea noastră comițând o ilegalitate și o încălcare a tuturor normelor de funcționare a acestei societăți. Ne-au trimis într-un așa zis șomaj tehnic până în data de 31 martie fără nicio explicație sau temei legal”, au spus angajații.

Oamenii cer explicații și spun că decizia nu se aplică conducerii Salinei Turda, unde salariile sunt extrem de atractive și unde numirile sunt făcute politic. 

Pandemia este de vină

Oficial, Salina Turda a comunicat faptul că din cauza pandemiei de coronavirus, numărul de vizitatori a scăzut drastic iar menținerea unui număr mare de angajați nu se mai justifică.

„Ca urmare a hotărârii Consiliului de Administrație al societății Salina Turda, în baza incidenței extrem de ridicate a ratei de infectare în județul Cluj, care depășește 35 la mia de locuitori, concomitent cu scăderea drastică a numărului de vizitatori – Departamentul de Turism și Bazinul de Înot Didactic își pot suspenda activitatea, până la data de 31.03.2022.

Această suspendare este posibilă în condițiile legii, cu plata a 75% din drepturile salariale, până la redresarea situației, atât din punct de vedere epidemiologic cât și al numărului de vizitatori, dată preconizată pentru 31.03.2022”, se arată în punctul de vedere al celor de la Salina Turda.

Cel mai frumos obiectiv subteran din lume

Printre cele mai populare obiective turistice din România pe care nu trebuie să le ratați dacă doriți să vizitați frumusețile patriei se numără și Salina Turda. Despre această atracție turistică, aflată în județul Cluj, se spune că ar fi cel mai spectaculos subteran din lume, modelat de oameni.

Obiectivul turistic din Transilvania este luat cu asalt, în fiecare an, de sute de mii de turiști români, dar și din străinătate, curioși să descopere fascinanta lume subterană de la Salina Turda. Concret, până la finalul acestui an, sunt așteptați să treacă pragul Salinei Turda aproximativ 400.000 de vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *